Primăria Braşov vrea să dubleze tarifele pentru parcările publice, în funcţie de zone

Primăria Braşov vrea să dubleze tarifele pentru parcările publice, în funcţie de zone

Primăria Brașov a lansat spre consultare publică, pe site-ul instituției, noul Regulament de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiu, pe care brașovenii îl pot amenda în perioada 19 mai – 6 iunie.

Principala modificare adusă de acest regulament este majorarea tarifelor pentru staționarea în parcările publice şi a celor din cartiere, care se vor dubla.

Reprezentanții Primăriei Brașov argumentează această creștere prin faptul că în ultimii 5 ani nu s-a mai adus nici un fel de majorare la aceste tarife, creşterea cursul leu-euro, majorarea salariului minim, dar şi în concordanţă cu  directivele europene de acces în centrele europene care presupune introducere a unor taxe de acces în centrele oraşelor, restricţii în circulaţia automobilelor, pentru reducerea gradului de poluare cauzat în mare parte arderilor şi emisiilor de combustibil.

Alte articole:   Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus 

Potrivit noului proiect orașul ar urma să fie împărțit în trei zone de tarifare, începând de la 1,5 la 3 lei, după cum urmează:

  • -Zona 0 cuprinde Centrul Istoric delimitat conform P.U.G mun.Braşov şi Poiana Braşov – 3 lei/oră;
  • -Zona I cuprinde Centrul Nou, Astra, Valea Cetăţii, Scriitorilor, Florilor, Tractorul, Schei, Bartolomeu, Craiter – 2 lei/oră;
  • -Zona  II cuprinde Bartolomeu Nord, Noua- Dârste, Triaj – 1.5 lei/oră.

Plată non-stop pentru zona zero

De asemenea, potrivit noului regulament, în parcările publice cu plată exploatate prin delegare de gestiune sau prin concesionare, staţionarea autovehiculelor este permisă numai prin plata tarifului de parcare aferent zonei respective, zilnic între orele 8.00 – 20.00. Excepţie fac parcările din Zona Zero (Centrul Istoric) şi Gara Braşov unde  plata tarifului de parcare este obligatorie 24 din 24 ore/zi.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

Tarifele se pot achita  prin monezi,bancnote, tichete, abonamente, SMS sau prin alte sisteme de plată, iar abonamentele se eliberează de gestionarul parcărilor cu plată care le are în exploatare indiferent de modul de gestiune.

Noul proiect reglementează şi abonamentul tip riveran, „care se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul în dreptul parcării, între limitele semnalizate ale acesteia, şi care nu au alt loc de parcare în imediata apropiere. Persoanele care au domiciliul conform celor de mai sus, în imobile care au curţi interioare sau în imobile situate între două străzi, din care numai o stradă are amenajată parcare cu plată, nu beneficiază de acest tip de abonament”, se arată în proiect.

De abonament tip riveran, ar urma să beneficieze numai persoanele fizice şi doar pentru un singur autovehicul/solicitant. În Centrul Istoric, acest tip de abonament se eliberează pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu şi fără posibilităţi de parcare în curte.

Alte articole:   Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Brașovenii pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare referitor la acest Regulament și noile tarife stabilite, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, sau pe e-mail infopublice@brasovcity.ro.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate