Primăria Braşov, sursă de finanţare pentru firmele apropiate primarului

Primăria Braşov, sursă de finanţare pentru firmele apropiate primarului

Reprezentanţii PSD Braşov au intrat în posesia unor copii ale contractelor de prestări servicii publice încheiate între Primăria Braşov şi diverse firme private. Aceste contracte au fost solicitate municipalităţii de către reprezentanţii formaţiunii politice de mai multe ori în ultimele şapte luni, însă nu au fost puse la dispoziţia acestora, astfel că PSD a înaintat şi o plângere către Tribunalul Braşov, numai că data de judecare a fost stabilită pentru 18 iunie 2012. „Prin intermediul unor angajaţi din Primărie, care s-au săturat să fie intimidaţi de oamenii PDL şi George Scripcaru, am obţinut aceste documente, care ne dovedesc că Primăria Braşov s-a transformat în ultimii opt ani în sursă de bani pentru cercurile de interese apropiate primarului. Contractele prezintă numeroase nereguli care demonstrează faptul că au fost încheiate în interesul apropiaţilor actualului primar şi în detrimentul braşovenilor care achită servicii publice la supra-preţ“, a precizat Cătălin Leonte, candidatul USL la Primăria Braşov.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Documentele au fost analizate de către specialiştii în domeniul juridic şi economic din PSD, iar printre neregulile enumerate de aceştia se numără: : nivelul redevenţelor, sub nivelul mediei naţionale de 4% şi a celei europene de 10%, perioada extrem de mare de concesiune şi prelungirea contractelor fără a respecta termenele legale. „Principalele firme beneficiare ale contractelor privilegiate acordate de Primăria Braşov, condusă de George Scripcaru, sunt: S.C. Purline S.R.L. Zărneşti – Tohanul Nou, S.C. Vectra S.R.L. Zărneşti în asociere cu S.C. Recon S.R.L. Braşov, S.C. EuroStrada S.R.L. Braşov, C.Urban S.A. Râmnicu Vâlcea, S.C.Flash Light Services S.A. Bucureşti, S.C.Centrala Electrică de Termoficare S.A. Braşov. Reprezentanţii presei şi braşovenii pot consulta copiile acestor contracte la sediul PSD Braşov“, a enumerat Leonte.

Alte articole:   Săptămâna Patimilor. Ce simbolizează fiecare zi

Pot fi consultate de braşoveni

Copiile după aceste contract pot fi consultate de orice braşovean interesat la sediul organizaţiei judeţene a PSD, de pe strada George Bariţiu. Nu în ultimul rând, PSD Braşov , a solicitat Curţii de Conturi a României şi celorlalte organe abilitate ale statului demararea de urgenţă a unor controale în ceea ce priveşte contractele încheiate de Primăria Braşov, după ce, în urma solicitării de anul trecut, Curtea de Conturi a precizat că: „la unitatea administrativ teritorială a municipiului Braşov nu au fost efectuate controale privind modul de contractare a datoriei publice locale“. „Frauda şi corupţia au fost posibile în Primăria Braşov deoarece, în timpul Guvernului PDL, a existat o complicitate generală. Astfel, Curtea de Conturi nu a efectuat, din anul 2004 până în prezent, controale amănunţite la Primăria Braşov, singurele verificări fiind la capitolul cheltuieli materiale“, a subliniat Leonte, care a precizat că PSD va continua şi acţiunea în instanţă pentru a obţine toate anexele şi actele adiţionale ale acestor contracte.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Purtătorul de cuvânt la PSD Braşov, Răzvan Popa, a precizat că după data de 10 iunie, când Consiliul Local Braşov îşi va schimba componenţa, noii consilieri vor cere şi un audit cu privire la contractele publice. „Vrem să vedem cât de eficiente sunt acestea pentru braşoveni. Şi acest demers costă bani, dar ignoranţa costă şi mai mult“, a subliniat Popa.

Distribuie dacă îți place!