Cine poate beneficia de ajutorul de 50 de lei pentru grădiniță, care se acordă lunar

Cine poate beneficia de ajutorul de 50 de lei pentru grădiniță, care se acordă lunar

La nivelul municipiului se acordă, începând din septembrie, ajutoare pentru familiile cu venituri reduse, din Braşov. Acestea încă pot solicita „Tichetul de grădiniţă”, care în valoare de 50 de lei. Acest tip de ajutor se acordă lunar în perioada septembrie – iunie, cu condiţia ca minorul să frecventeze grădiniţa.

Reprezentanții municipalității spun că acesta este al treilea an în care familiile defavorizate primesc aceste ajutoare. Tichetele pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente, rechizite şi produse de igienă. Condiția impusă pentru a beneficia de acest ajutor este ca venitul per membru de familie să fie de 284 de lei.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere se întocmesc de către reprezentantul legal al familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului, şi se înregistrează la Direcţia de Asistenţă Socială de pe Str. Panselelor nr. 23.

Alte articole:   Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai: ”Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

„Cererea de acordare a stimulentului educaţional sub formă de tichete sociale pentru grădiniţă, poate fi făcută oricând pe durata anului şcolar, iar stimulentul se acordă din prima lună în care copilul a îndeplinit criteriile de frecvenţă”, spun reprezentanții Primăriei BRașov.

Distribuie dacă îți place!