Primăria Brașov a pierdut în instanță un proces cu Garda de Mediu

Primăria Brașov a pierdut în instanță un proces cu Garda de Mediu

Primăria Brașov a pierdut procesul cu Garda Națională de Mediu, în care a contestat o amendă dată de comisari.

Solutia pe scurt: „Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petenta UAT – Municipiul Braşov, prin primar, în contradictoriu cu intimatul GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU – SERVICIUL COMISARIATUL JUDEŢEAN BRAŞOV. Modifică procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GNM nr. 005439/24.07.2023 întocmit de intimat, în sensul că reduce amenda contravenţională aplicată petentului pentru săvârşirea faptei prevăzute de art. 20 alin. 5 din OUG nr. 92/2021 şi sancţionată de art. 62 alin. 1 lit. b din acelaşi act normativ, de la 70.000 lei la 50.000 lei. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă.”

Trebuie precizat că, din partea Primăriei Brașov, nu a fost prezent la proces niciun jurist sau avocat.

Alte articole:   Club Party dedicat comunității de ucraineni din Brașov

Mai exact, la sfârșitul lunii mai, a avut loc un incendiu violent (amănunte AICI!), într-un imobil din apropierea cartierului Coresi, pe fosta platformă Rulmentul. Pompierii au intervenit de urgență. Conform procesului verbal încheiat de către reprezentanții ISU Brașov, în locație s-au incendiat deșeuri, pe o suprafață de 350 mp în interiorul imobilului.

Din acest motiv, a fost sesizată Garda de Mediu, care a aplicat o amendă de 70.000 de lei. Pntru că municipalitatea avea obligația să îl salubrizeze, să îl întrețină, iar Poliția Locală trebuia să păzească locul, pentru ca oameni străzii să nu ajungă să locuiască acolo și să dea foc la resturile adunate acolo.

Alte articole:   Se modifică numerotarea și delimitarea secțiilor de votare din Făgăraş, pentru alegerile locale 2024. Lista completă

Anul trecut a mai avut loc un incendiu, în aceeași locație. Garda de Mediu a dispus măsuri legale atunci. Una dintre acestea se referea la obligativitatea Primăriei Brașov de asigurarea pazei la toate amplasamentele și imobilele aflate pe fosta platformă Rulmentul, în așa fel încât să se evite producerea, în viitor, a unor evenimente similare. Ce a făcut Primăria Brașov? Nimic, dar absolut nimic.

­­Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate