Prima pădure urbană la Victoria. Amplă acţiune de împădurire, astăzi

Prima pădure urbană la Victoria. Amplă acţiune de împădurire, astăzi

Prima pădure urbană la Victoria. Acțiunea de plantare se desfășoară, astăzi.

O amplă acțiune de împădurire are loc în oraşul Victoria, astăzi, 13 aprilie începând cu ora 9.30.

Acțiunea va fi realizată de Asociația Act for Tomorrow, unul dintre cele mai mari ONG-uri de mediu din România, fiind finanțată prin programul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare iniţiativă privată de plantare din România, inițiată de OMV Petrom.

Astfel se va realiza în oraşul de la poalele Făgăraşilor prima pădure urbană.

,,Ne vom petrece ziua ca o comunitate unită, căreia îi pasă de viitor, plantând oxigen pentru generațiile viitoare. Totodată, vom da o nouă viață terenului din zona de sud a oraşului şi vom vom contribui la prevenirea și combaterea poluării, la înfrumusețarea peisajului urban, dar si la bunăstarea şi sănătatea comunității locale. O pădure urbană îmbunătățește calitatea aerului, prin absorbtia poluanților și producția de oxigen. Mai mult decât atât, aceste spatii verzi servesc ca locuri de recreere si relaxare pentru localnici şi turisti, îmbunătățind calitatea vietii si contribuind la atracti si valoarea orasului ca destinație turistică. Eu si colegii mei din Primărie vom spune prezent la actiue şi sperăm să vă avem pe cât mai mulți dintre voi alături, să construim împreună un oras mai verde”, a transmis Camelia Bertea, primarul orasului Victoria.

Terenul pe care vom face împăduriri este situat în zona de sud a orașului, strada Salcâmilor, zona Pieții, iar vineri, voluntarii au pregătit terenul.

Alte articole:   Patru asociații și ONG-uri primesc finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean Braşov

Potrivit primarului oraşului Victoria, se va  împăduri o suprafaţă de 3.500 mp în partea sudică a oraşului, cu 12.000 de puieţi de diferite specii.

De asemenea, în această săptămână au avut loc acţiuni de plantare în mai multe yone din oraş. Aceste acţiuni vor continua şi în prima parte a săptămânii viitoare.

De ieri joi-n.r.) şi până în prima parte a săptămânii viitoare ne ocupăm de natura din oraş, în sensul că pregătim terenul şi facem plantări. Astăzi (vineri-n.r.) am plantat salcâm galben ornamental pe strada Salcâmilor, iar mâine tot împreună cu cei de la ,,Act for Tomorrow” ( cei mai faini și inimoși oameni) vom împăduri o suprafaţă de 3.500 mp în partea sudică a oraşului, cu 12.000 de puieţi de diferite specii”, a mai spus Camelia Bertea.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   TAROM oferă bilete de avion gratuite pentru copii, de 1 Iunie

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate