Prețul petrolului a scăzut. Virgil Popescu: Reţelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii 

Prețul petrolului a scăzut. Virgil Popescu: Reţelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii 

Prețul petrolului a scăzut, iar acum ar trebui să urmeze o ieftinire a preţului la benzină. 

În condițiile în care prețul petrolului a scăzut deja, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină.

Virgil Popescu a precizat că reţelele mari de benzinării ar trebui să procedeze în acest fel, pentru a da dovadă de corectitudine față de români. 

Oficialul a fost întrebat, joi, la Digi 24, dacă scade preţul barilului de ce nu scade şi preţul la benzinării.  

“E o întrebare foarte legitimă şi ar trebui ca, după această scădere de preţ, să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină mă aştept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”, a transmis ministrul Energiei, potrivit News.ro.

El a mai declarat că în perioada următoare vom asista la o corecţie în jos a preţului la carburant.  

“Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar şi-a asumat de la început această scădere de preţ. Eu cred că vom asista în perioada următoare şi la o corecţie în jos a preţului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu preţul la benzină şi apoi cu preţul la motorină sau poate în acelaşi timp cu preţul la benzină. Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a explicat Virgil Popescu. 

Oficialul a evitat să facă o predicție legată de evoluția acestei situații pe termen mai lung, până la sfârșitul anului, fiind de părere că nu vom ajunge la nicio extremă. 

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Prețul petrolului a revenit la nivelul dinaintea invadării Ucrainei 

Cotaţia barilului de petrol a scăzut, joi, cu peste 5%. Acesta a revenit la nivelul la care era înainte de debutul războiului din Ucraina. Prețul a fost afectat de temerile privind o recesiune. Asta ar ameninţa cererea de petrol, în contextul unei inflaţii record în SUA şi zona euro. 

În jurul orei 14:15 GMT, cotaţia barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului, era în scădere cu 3,67%, până la 95,93 dolari, scrie Agerpres.

Cotaţia barilului de ţiţei american West Texas Intermediate (WTI), era în scădere cu 4,40%, la 92,04 dolari. 

Preţul ţiţeiului Brent, cât şi preţul ţiţeiului WTI este cu 22% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate