Președintele Iohannis se va afla luni în județul Brașov

Președintele Iohannis se va afla luni în județul Brașov

Președintele Klaus Iohannis se va afla luni, în județul Brașov, unde va vizita mai multe obiective și va participa la o dezbatere cu reprezentanții mediului academic și de afaceri.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda vizitei sunt incluse mai multe obiective care „fac din Brașov o comunitate care investește în viitor”.

Astfel, șeful statului va vizita Institutul de Cercetare — Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, cel mai mare institut al unei universități românești construit cu finanțare europeană și care reunește 29 de centre de cercetare.

Totodată, președintele Iohannis va participa, în Aula Universității Transilvania, la o dezbatere cu membrii comunității academice și de cercetare, respectiv cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Brașov, discuția centrându-se pe teme legate de parteneriatul dintre mediul academic și industrie în domeniul cercetării și finanțarea cercetării științifice românești.

Programul va include și o vizită la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, care, conform Administrației Prezidențiale, prin serviciile oferite și prin performanța în prevenirea infecțiilor nosocomiale, contribuie la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private. Spitalul a fost premiat, în 2013, cu premiul European Hand Hygiene Excellence Award.

„Președintele României dorește astfel să transmită un semnal de încurajare și susținere a investiției în zona sănătății și a unui model de bună practică în domeniul medical”, arată Administrația Prezidențială.

Șeful statului se va alătura și campaniei „Plant for the planet” a Fundației Mihai Eminescu Trust, urmând să planteze, în curtea Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania din Brașov, puietul cu numărul 2.000.000. Proiectul „Plant for the planet” a primit premiul I la secțiunile Mediu și Impact în cadrul Galei Societății Civile din 2014.

Alte articole:   Începe SoNoRo Musikland, a VI-a ediție

Vizita președintelui Iohannis se va încheia la Râșnov, la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă.

„Baza sportivă îndeplinește standardele Federației Internaționale de Schi, găzduind în ultimii ani o etapă a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, care a pus România pe harta sporturilor de iarnă europene”, mai arată Administrația Prezidențială.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate