Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean devine Cetățean de onoare al Municipiului Brașov

Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean devine Cetățean de onoare al Municipiului Brașov

Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean primeşte astăzi, titlul de Cetățean de onoare al Municipiului, ca urmare a deciziei Consililului Local Brașov.

Miercuri, 22 martie 2023, ora 18:30, la Centrul Cultural Apollonia Hirscher (str. Michael Weiss nr. 22), preotul prof. dr. Vasile Oltean va primi diploma de Cetățean de onoare al Municipiului Brașov, pentru activitatea sa de filolog, muzeograf, profesor și teolog.

Festivitatea se va desfășura în sala de la parter a Centrului Cultural Apollonia Hirscher, accesul fiind liber pentru public.

Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov preotului Vasile Oltean a fost aprobată de Consiliul Local în sedința din 28 februarie.

Alte articole:   VIDEO Echipa „BlueStreamline” a Universităţii Transilvania lansează astăzi Monopostul BS24 cu care va participa la competiţii internaţionale

Despre preotul Prof. Dr. Vasile Oltean

Preotul prof. dr. Vasile Oltean a condus timp de aproape jumătate de secol Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului și a lucrat la muzeul acesteia, unde a scos la iveală și a tradus zeci de mii de documente unice în lume.

El și-a dedicat o bună parte din viață promovării muzeului, în care se află cea mai bogată colecție de documente vechi românești, peste 30.000, alături de 6.000 de cărți vechi. C

u ajutorul său, Muzeul Prima Școală Românească a devenit un important punct de atracție turistică pentru Brașov și a contribuit la dezvoltarea comunității culturale locale.

Preotul Vasile Oltean are o activitatea impresionantă ca  filolog, muzeograf, profesor și teolog, iar activitatea publicistică acoperă peste 1.000 de articole în reviste de specialitate și publicații din țară, studii, volume de cercetare axate mai ales pe tradițiile și limba românească din Șcheii Brașovului.

Alte articole:   Bărbat din Tărlungeni, arestat pentru infracțiuni rutiere

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate