Pregătiri pentru înscrieri în creșele din Brașov. Ziua porților deschise, în 13 mai

Pregătiri pentru înscrieri în creșele din Brașov. Ziua porților deschise, în 13 mai

La creşele din Braşov va fi organizată „Ziua porților deschise“, pe 13 mai, în pregătirea deschiderii înscrierilor, iar până în 12 mai, brașovenii pot veni cu propuneri de completare a criteriilor suplimentare de departajare.

Încep pregătirile pentru înscrierea celor mici la creșele din Braşov. În prezent în municipiu sunt funcționale 9 creșe, cu 1.070 de locuri.

Serviciul care administrează creșele din Brașov organizează „Ziua porților deschise“, în pregătirea deschiderii înscrierilor la creșe, și face apel la părinți pentru completarea criteriilor de departajare specifice.

Aceasta în contextul în care Ministerul Educației a lansat în consultare publică „Metodologia pentru înscrierea copiilor în învățământul preșcolar și antepreșcolar“, și a propus ca începerea înscrierilor celor mici la creșă și grădiniță să fie data de 6 iunie.

Ministerul Educației a pus în consultare publică metodologia și calendarul de înscriere în învățământul antepreșcolar și preșcolar. După finalizarea acestei consultări, se vor stabili metodologia și calendarul de înscriere în creșele brașovene, pentru a pregăti înscrierea copiilor brașoveni în «Creșa Brașov». Instituția noastră va organiza în data de 13 mai Ziua porților deschise, în intervalul 9.00 – 13.00. Părinții sunt invitați, alături de copiii dumnealor, în fiecare creșă din Brașov, să petreacă momente alături de angajații instituției noastre. Având în vedere că pentru înscrierea în creșă există un regulament pe care noi dorim să îl îmbunătățim, invităm brașovenii să vină cu propuneri în ceea ce privește criteriile specifice de înscriere, până în data de 12 mai”, a declarat Georgiana Buta, directorul serviciului public „Creșa Brașov“.

Ca în fiecare an, „Ziua porților deschise“ are drept scop familiarizarea celor mici cu angajații și spațiile din creșele brașovene, dar reprezintă și o bună ocazie pentru părinți să afle ce presupune îngrijirea celor mici, hrana și educația acestora.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Toate cele 9 creșe vor avea ,,porțile deschise” în data de 13 mai, între orele 9.00 – 13.00.

Calendarul de înscriere

Potrivit proiectului Calendarului de înscriere în învățământul preșcolar și antepreșcolar pentru 2023-2024, înscrierile în creșele din municipiul Brașov se vor desfășura după următorul program:

  • 23-30 mai 2023 – reînscrierea copiilor care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent;
  • 31 mai 2023 – afișarea listei copiilor reînscriși și a locurilor rămase libere după finalizarea etapei de reînscrieri;
  • 6-15 iunie 2023 – etapa I din cadrul procesului de înscriere – înscrierea copiilor în baza opțiunilor exprimate de părinți/reprezentanți legali și în limita locurilor disponibile;
  • 16 iunie 2023 – afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri rămase libere după prima etapă de înscrieri;
  • 19-29 iunie 2023 – etapa a doua din cadrul procesului de înscriere – înscrierea copiilor pe locurile rămase libere în urma etapei I;
  • 30 iunie – afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri rămase libere la finalul etapei a II-a de înscriere;
  • 20-30 august – etapa de ajustări – înscrierea, pe locurile rămase libere, a copiilor care nu au fost înscriși în niciuna dintre etapele precedente;
  • 31 august 2023 – afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri rămase libere.
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Înscrierile se vor desfășura în format mixt, atât online, pe site-ul instituției: https://www.cresebrasov.ro, cât și la sediul fiecărei creșe.

Propuneri până pe 12 Mai

Până în 12 mai, brașovenii pot veni cu propuneri de completare a criteriilor suplimentare de departajare.

Pentru a pregăti perioada de înscriere, „Creșa Brașov“ îi invită pe brașoveni ca, până în data de 12 mai, să transmită către instituție propuneri de completare a criteriilor de departajare specifice.

Conform regulamentului în vigoare, actualele criterii specifice sunt: vârsta copilului, domiciliul, activitatea părinților, apartenența la categorii vulnerabile sau familii monoparentale. Propunerile pot fi transmise pe e-mailul instituției: office@cresebrasov.ro.

În acest moment, în Brașov sunt funcționale 9 creșe, cu 1.070 de locuri.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Creșa Brașov face și angajări

Pentru a asigura servicii optime pentru copii din cele 9 creșe, instituția care le administrează a scos la concurs mai multe posturi pentru personalul nedidactic, care se regăsesc pe site-ul cresebrasov.ro.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate