Prefectura, Poliția și Primăria Brașov, interpelate în privința legalității organizării Oktoberfest

Prefectura, Poliția și Primăria Brașov, interpelate în privința legalității organizării Oktoberfest

Carmen Ionescu, cea care i-a făcut reclamație primarului Allen Coliban la DNA pentru fals și uz de fals (amănunte AICI), a transmis prin poșta electronică o adresă prin care solicită precizări de la instiotuțiile enumerate mai sus referitoare la legalitatea funcționării Festivalului Oktoberfest 2021.

Ionescu întreabă cum a fost posibil ca organizatorii festivalului să primescă autorizație de funcționare, cu toate avizele ISU, DSP, DSV pentru o locație pe care municipalitatea a cedat-o Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.“ – S.A., în vederea construirii unei Săli Polivalente.

Anul trecut, Consiliul Local Brașov a aprobat HCL 133/24  februarie  2021:

Art. 1. Se aprobă predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii ”C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului, teren situat în Municipiul Brașov, Calea Făgărașului nr. 29 A, județul Brașov, aflat în proprietatea publică a UAT Municipiul Brașov, în suprafață de 85355 m.p. din totalul de 85405 m.p. înscriși în cartea funciară  nr. 167984 Brașov, nr. cadastral 167984, teren liber de construcții, liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către C.N.I. S.A. a obiectivului de investiţie “Complex multifincţional – Sala polivalentă, Municipiul Braşov, Judeţul Braşov”.

Art. 2. Amplasamentul este viabilizat, conform documentelor urbanistice, cu respectarea reglementarilor în vigoare.  

Art. 3. Se aprobă asigurarea finanțării de către Consiliul Local al Municipiului Brașov, Județul Brașov, a cheltuielilor pentru racordurile de utilități (electrica, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc).  

Art. 4. Consiliul Local al Municipiului Brașov, se obligă să asigure, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului.  

Art. 5. Se aprobă finanțarea din bugetul local a cheltuielilor pentru servicii și lucrări finanțate de Municipiul Brașov, Județul Brașov în valoare estimată de 14158967,94 lei cu TVA.  

Art. 6. Consiliul Local al Municipiului Brașov, se obligă ca, după predarea amplasamentelor și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.  

Art. 7. Primarul Municipiului Brașov, prin Direcția Juridică și de Administrație Publică Locală – Serviciul Cadastru, Valorificare, Registru Agricol și Fond Funciar, va asigura ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri.

Ulterior, Guvernul emite HG 789/24 septembrie 2020, pri care aprobă consturirea uni comeplex multifuncțional – Sală Polivalentă în municipiul Brașov.

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articolul 1 Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Complex multifuncțional – Sală polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov“, realizat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.“ – S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Articolul 2 Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Brașov, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Articolul 3 Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.“ – S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRU
LUDOVIC ORBAN

În acest context, Ionescu întreabă instituțiile amintite mai sus cu cine a încheiat organizatorul evenmentului contractul de închiriere al terenului, acând în vedere cî în 25 mai s-a lansat licitația pentru construirea Sălii Polivalente (despre care newsbv.ro a scris AICI).

Alte două întrebări sunt cine încasaează contravaloarea aferentă terenului, având în vedere că administrator este CNI și în baza căror acte și avize s-a eliberat autorizația de fucnționare?

Această speță se aseamănă și cu cea în care Anural a organizat un eveniment pe șantierul de la fostul cinema Popular, unde teoretic, pe un șantier, intri cu cască, veste reflectorizantă și cu o mică instrucție de protecția muncii pentru vizitatori… Pentru că, în cazul în care, Doamne ferește!, ar fi avut loc un accident mortal, constructorul răspunde.

La fel, în cazul Oktoberfest, dacă s-ar întâmpla o nenorocire, cine răspunde?

Am încercat să obținem un punct de vedere de la viceprimarul Sebastian Rusu, care nu mai răspunde el de SAPUC, ci primarul Allen Coliban, dar Rusu încă mai coordonează Direcția Tehnică din Primărie, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon, însă așteptăm precizările aferente pe care le vom publica.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate