Prefectura îi face „loc” lui Macedonschi în Consiliul Local, cu preţul revocării tuturor hotărârilor din perioada noiembrie – ianuarie

Prefectura îi face „loc” lui Macedonschi în Consiliul Local, cu preţul revocării tuturor hotărârilor din perioada noiembrie – ianuarie

macedonschiÎn luna noiembrie a anului trecut, aleşii locali s-au întrunit într-o şedinţă de îndată pentru a stabili componenţa, denumirea şi numărul comisiilor de specialitate din Consiliul Local, ţinând cont că acestea fuseseră anulate printr-o decizie a unei instanţe, în septembrie 2013.

Ca să nu se dizolve, ţinând cont că nu s-au mai organizat şedinţe ordinare din luna septembrie, Consiliul Local era obligat să rezolve problema creată de procesul declanşat de consilierul local Christian Macedonschi, respectiv includerea sa într-o comisie.

Comisia 8 se anulează

Consilierii au decis, atunci, cu unanimitate de voturi înfiinţarea unei noi comisii pe lângă cele şapte existente din iunie 2012, denumită Comisia de Resurse Naturale, Transport, Circulaţie şi Parcări formată din cinci membri, respectiv Sergiu Chifu (PDL), care a fost desemnat preşedinte, şi care, de asemenea, nu fusese până atunci membru al vreunei comisii, Christian Macedonschi, care a fost ales secretar, iar membrii au fost desemnaţi Mircea Boriceanu, Mihail Tarbă, şi Szente Ladislau.

Newsbv.ro a relatat în exclusivitate faptul că sunt din nou probleme cu „Comisia Macedonschi”

La finele săptămânii trecute, Prefectura Braşov a transmis o atenţionare aleşilor locali prin care îi avertiza că au greşit şi… trebuie să o ia de la capăt, ţinând cont că sentinţa judecătorească stabilea faptul că Macedonschi trebuie inclus într-una din comisiile existente. Totodată, reprezentanţii Guvernului în teritoriu au subliniat faptul că la data adoptării noii hotărâri privind înfiinţarea unei noi comisii, activitatea comisiilor existente încă din 2012 era suspendată, deci nu se putea adopta un alt act modificator, în această perioadă de suspendare.

Ce mişcări de trupe se vor face joi

Astfel, Consiliul Local se va întruni din nou, joi, în şedinţă extraordinară pentru a stabili noua componenţă a celor şapte comisii, aşa cum au fost stabilite iniţial în 2012, şi desfiinţarea Comisiei cu numărul 8. După cum a precizat viceprimarul Adrian Atomei, soluţia de compromis la care s-a ajuns este cedarea locurilor consilierilor locali Liviu Lupu şi Radu Puşcariu din Comisia 3 (pentru comerţ, turism, achiziţii publice, donaţii, situaţii de urgenţă, salvamont, evidenţa persoanelor) şi Comisia 6 (Comisia de relaţii externe, studii europene, relaţii cu instituţii şi organisme internaţionale şi oraşe înfrăţite, cooperare sau asociere cu autorităţi, asociaţii, ori persoane fizice sau juridice din ţară şi străinătate, cetăţean de onoare, dezvoltare intercomunitară). Astfel, Liviu Lupu va rămâne doar cu funcţia de preşedinte al Comisiei 6 (pentru probleme de gospodărie comunală şi locativă, agricultură, cadastru, fond funciar şi registru agricol, fond forestier, servicii comunitare şi de utilitate publică), iar Puşcariu va fi rămâne membru tot în această comisie. Locurile rămase libere în Comisiile 3 şi 7 le vor fi repartizate lui Cristian Macedonschi şi Sergiu Chifu.

Toate hotărârile trebuie revocate, dacă nu Prefectura le atacă în instanţă!

Nu în ultimul rând, Prefectura a cerut şi revocarea actelor administrative şi adoptate în toate şedinţele ordinare din perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, subliniind faptul că în cazul în care nu vor fi revocate se vor iniţia acţiuni de anulare a acestora la instanţa de contencios administrativ. „Au fost informaţi toţi consilierii locali de această adresă, urmând ca în şedinţa extraordinară de joi să se ia o decizie, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate