Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe astăzi 

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe astăzi 

Astăzi începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, numit și „Postul de vară”. Potrivit regulilor bisericești, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe în prima duminică de după Rusalii – Pogorârea Sfântului Duh. 

Pentru a evidenția cum se cuvine rolul pe care l-au avut cei doi mari Apostoli în propovăduirea creștinismului, Biserica a hotărât cinstirea acestora prin post. Pregătirea constă în abstinență, sporirea rugăciunii, a faptelor bune, lecturarea scrierilor celor doi apostoli și a altor cărți duhovnicești. 

În acest an, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va începe astăzi, 20 iunie. Postul durează opt zile, până la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care este pe 29 iunie 2022. 

Postul nu este unul atât de aspru ca celelalte. În majoritatea zilelor din Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este dezlegare la peşte. 

În acest interval, credincioșii care postesc pot mânca pește în zilele de 17, 18, 19, 24 și 25 iunie

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în 29 iunie să fie dezlegare la pește, deși, de regulă, perioada de postire se încheie în ajunul sărbătorii. 

Pe durata postiului, în perioada 20-29 iunie 2022, creștinii nu au voie să facă nunți și nici să scuture merii înainte de ziua sfinților, pentru că va cădea grindina peste holde.  

De asemenea, în acest post femeile nu ar trebui să mănânce mere până în ziua de 29 iunie și astfel vor fi ferite de boli.  

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel are o durată schimbătoare, în funcţie de sărbătoarea Sfintelor Paşti. 

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate