Polițiștii locali vor primi 24 de lei/zi normă de hrană

Polițiștii locali vor primi 24 de lei/zi normă de hrană

adrian atomeiViceprimarul Adrian Atomei a anunțat că astăzi se va semna proiectul de hotărâre care prevede ca,  din 1 ianuarie 2015, salariile polițiștilor locali care lucrează în sectorul operativ să fie mărite cu aproximativ 500 de lei.

Proiectul de hotărâre care va fi discutat joi în ședința de Consiliul Local stabilește ca aceștia să primească o normă de hrană de 24 de lei/zi lucrătoare, conform legislației în vigoare la personalul din MAI și MApN (echivalentul a 5.010 calorii pe zi).

Această sumă va fi suportată din bugetul propriu, o parte, iar o parte din veniturile proprii ale Poliției Locale. Astfel, în 2015, Primăria va plăti un milion de lei pentru norma de hrană.

Alte articole:   O nouă stație de transport în comun, la Râşnov

În 2014, Poliția Locală a încasat din contractele de prestări servicii cu unele societăți 450.000 de lei, iar pentru anul viitor se preconizează încasarea sumei de 528.000 de lei. În acest context, 52,8% din suma pentru norma de hrană de anul viitor va fi acoperită din bugetul propriu.

Atomei spune că, odată cu modificare Legii polițiștilor locali, s-a simțit foarte clar această chestiune, pentru că au existat un număr mult mai mare de candidați pentru posturile libere. La ultimul concurs, în perioada 14-16 noiembrie, au fost 20 de posturi scoase la concurs, dintre care 15 în sectorul operativ. Au fost înscrise 30 de persoane, dintre care 28 pentru cele operative.

Alte articole:   S-a lansat platforma #nofake prin care poate fi raportat conținutul inadecvat de pe rețelele sociale

La 1 ianuarie 2014, Poliția Locală Brașov funcționa cu 172 de salariați din 239 de posturi. În prezent, organigrama cuprinde 249 de posturi, dintre care 70 de posturi sunt vacante.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate