Polițiștii din penitenciare își pot lua concediu în condiții mai avantajoase

Polițiștii din penitenciare își pot lua concediu în condiții mai avantajoase

Polițiștii din penitenciare își pot lua concediu în condiții mai avantajoase, raportat la vechimea pe care o au, potrivit unui HG publicat vineri în Monitorul Oficial, care se aplică deja, scrie avocatnet.ro.

HG nr. 604/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 588/2021, care a abrogat HG nr. 1.946/2004, vizează aprobarea condițiilor în care polițiștii de penitenciare pot beneficia de concedii. Aceștia își pot lua concediul de odihnă plătit, la care au dreptul în fiecare an calendaristic, potrivit unei durate care se stabilește în raport cu vechimea în muncă împlinită în anul pentru care se acordă respectivul concediu, precum şi cu perioadele asimilate în vederea obținerii unei pensii, astfel:

  • 32 de zile calendaristice, pentru cei care au o vechime cumulată (și nu în serviciu, cum era prevăzut anterior) de până la 10 ani;
  • 38 de zile calendaristice, pentru cei care au o vechime cumulată (și nu în serviciu, cum era prevăzut anterior) de peste 10 ani.

De asemenea, potrivit aceluiași HG publicat, ca element de noutate, se prevede că“zilele de sărbători legale în care nu se lucrează, stabilite prin legislația națională, precum și zilele libere plătite stabilite prin acordul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual”.

Detalii aici.

Sursa: avocatnet.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate