Polițiștii din Brașov au verificat 1.312 de autovehicule și au constatat și aplicat 850 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii din Brașov au verificat 1.312 de autovehicule și au constatat și aplicat 850 de sancțiuni contravenționale

În baza Calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L. pentru anul 2020, în săptămâna 10.08-16.08.2020, a fost organizată și desfășurată acțiunea Speed. În acest context, polițiștii Serviciului Rutier Brașov, împreună cu structurile de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au desfășurat activități specifice pe raza județului Brașov, care au vizat impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule,  în ceea ce privește respectarea regimului legal de viteză.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;

Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;

Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;

Alte articole:   Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore

Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice;

Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 1.312 autovehicule și au constatat și aplicat 850 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de peste 180.000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 30 permise de conducere pentru depășirea regimul legal de viteză și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii au fost utilizate echipamente video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, precum și cinemometrul TruCam.

Alte articole:   De astăzi RATBV reia cursa pe traseul 100!

Pentru ca siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu fie pusă în pericol, Poliția Brașov vă recomandă:

Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, măriți distanța dintre vehicule pentru a putea opri în condiții de siguranță!

Respectați regimul legal de viteză! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor!

Semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație și asigurați-vă temeinic, înainte de a efectua manevra!

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Consumul de alcool diminuează capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor!

Alte articole:   Tichetele educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei vor ajunge la beneficiari în prima jumătate a lunii decembrie, încărcate

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate