Polițiștii brașoveni: ,,Îmbrățișările pot face victime”

Polițiștii brașoveni: ,,Îmbrățișările pot face victime”

Hoţii care fură din buzunare acţionează în locuri aglomerate, unde pot fi în imediata apropiere a oamenilor fără să fie observaţi sau să atragă atenţia. Deseori, aceștia operează în grupuri şi folosesc tehnici de distragere a atenţiei pentru a săvârşi furtul.

Specificul acestui gen de infracțiune este că locul de acțiune este un spațiu bine delimitat, poziția hoțului fiind permanent riscantă, de multe ori apropiindu-se de persoane în spații restrânse sau recurg la diferite pretexte pentru a se apropia de victimă.

Una din metodele ingenioase folosite de hoții din buzunare care nu acționează în grup este cunoscută drept ”metoda îmbrățișării”.
Această metodă presupune că hoțul abordează victima ca și cum ar fi vechi cunoștințe, inițiază o conversație, timp în care o îmbrățișează îndelung și în același timp se folosește de dibăcia sa pentru a-i sustrage din buzunare banii/telefonul mobil.
Să fiți atenți la ce se întâmplă în jurul dvs este primul lucru în prevenirea unui furt din buzunare, mai cu seamă atunci când vă aflați în aglomerație.

Pentru a evita să deveniți ținte ale unor astfel de infractori, Poliția Brașov vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:
 Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.
 Evitați să ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.
 Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.
 Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.
 Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunnoștință și insistă să vă îmbrățișeze!
Dacă totuși ați devenit victima unui hoț din buzunare sau ați fost martor la o astfel de faptă, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunați la 112, potrivit I.P.J. Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate