Poliţistă, trimisă în judecată după ce a încercat să acopere infractorii

Poliţistă, trimisă în judecată după ce a încercat să acopere infractorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei poliţiste din cadrul Secţiei 3 Braşov, după ce, în urmă cu trei ani, ar fi fasificat declaraţiile unei victime, într-un dosar de furt pe care îl cerceta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Ramona Muscalu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Coman Ana Magdalena, organ de cercetare penală în cadrul Secţiei 3 Poliţie Braşov pentru fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în perioada 21 august 2014 – 2 noiembrie 2015.

Se apre că poliţista ar fi încercat să „acopere“ infractorii într-un caz de furt dintr-un magazin din Braşov, susținând că nu a primit mai multe înregistrări ale furtului, fapt ce duce la imposibilitatea identificării autorului faptei.

Alte articole:   S-a stins o îndrăgită profesoară din Brașov. A predat șaguniștilor

Potrivit anchetatorilor, poliţista ar fi „falsificat declaraţia unei persoane vătămate, dată în faţa sa într-un dosar penal, prin alterarea acesteia, respectiv peste consemnările iniţiale a aplicat pastă corectoare, fiind făcute alte consemnări care schimbă radical declaraţia şi duc la imposibilitatea identificării autorului faptei ce face obiectul dosarului”.

Pe lângă falsificarea declaraţiei victimei, anchetatorii explică şi falsul în declaraţii. Aceștia au stabilit că deşi existau imagini surprinse pe camerele video din incinta magazinului, poliţista a notat în dosar că nu există probe de acest fel.

 „În aceeaşi perioadă, inculpata a întocmit un proces verbal de investigaţii în care a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că, la solicitarea sa, angajaţii magazinului în care a fost săvârşită fapta i-au comunicat că înregistrările camerelor de supraveghere nu pot fi puse la dispoziţia organelor de Poliţie, întrucât sistemul de înregistrare a fost nefuncţional“.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Braşov, poliţista beneficiind, conform legii, de prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate