Poliţist braşovean cercetat pentru că a protejat un falsificator de bani

Poliţist braşovean cercetat pentru că a protejat un falsificator de bani

Un poliţist braşovean este cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a protejat un falsificator debani. Procurorii au cerut, joi, arestarea preventivă a acestuia.
Poliţistul este agent principal la Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare al Poliţiei municipiului Braşov – Secţia 2 Poliţie.  El va fi dus, joi, la Judecătoria Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului,
reţinerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, falsificare de monedă sau alte valori, tentativă la înşelăciune şi delapidare.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Braşov, poliţistul a constatat, în timpul serviciului, „săvârşirea de către o persoană a unor infracţiuni de falsificare de monedă şi înselăciune“. Conform anchetatorilor, poliţistul nu l-a predat pe infractor organelor judiciare, aşa cum ar fi trebuit, şi, în plus, a distrus procesul-verbal de constatare, precum şi înscrisurile ridicate de la acesta.
„S-a mai reţinut că agentul pricipal de poliţie, la terminarea programului de lucru, cu ocazia întocmirii Raportului de activitate, a atestat cu ştiintă fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului cu privire la fapta penală constatată, iar ulterior a întocmit defectuos două procese-verbale cu privire la faptă„, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, semnat de Ramona Muscalu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Alte articole:   4K sau FullHd? Android TV sau nu? Cum să alegi un smart-tv fără să te pierzi în marea de oferte

Poliţistul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi urmează să fie prezentat Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate