Poliția Română instalează 300 de radare fixe pe drumurile aglomerate. Unde vor fi montate camerele

Poliția Română instalează 300 de radare fixe pe drumurile aglomerate. Unde vor fi montate camerele

Poliția Română anunță că va instala 300 de radare fixe pe drumurile aglomerate din România și a început deja procedurile de achiziționare,.

Camerele vor avea sisteme de recunoaștere a numerelor de înmatriculare chir și de la o distanță de 100 de metri.  Investiția o să coste la început peste 2.700.000 de euro.

Unele dintre ele sunt mobile și acoperă ambele sensuri ale drumului. Acestea vor fi montate pe trei tronsoane de drumuri naționale, în 131 de puncte.

Poliția Română a demarat licitația pentru 300 de camere care au încorportat un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare. Acestea vor transmite în dispecerat inclusiv dacă șoferii nu au certificat sau ITP valabil, anunță Antena3.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers”, a precizat, la Antena 3, Agentul Horațiu Pop, de la Direcția Rutieră.

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație.

Alte articole:   Adrian Veştea: Braşovul va avea cel mai mare traseu de tren metropolitan din România. Acesta va contribui la rezolvarea problemei traficului în zona periurbană a oraşului

Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, a explicat Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate