Poliţia Locală verifică trotuarele și țurțurii! Amenzi pentru cei găsiți în culpă

Poliţia Locală verifică trotuarele și țurțurii! Amenzi pentru cei găsiți în culpă

Polițiştii locali din Brașov continuă controalele pentru a vedea dacă cetățenii respectă HCL 627/2007 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Brașov.

Până în prezent au fost emise sute de somații pentru persoanele fizice, firme și condomenii, iar agenții locali acționează acum pe Calea București, Saturn, Uranus și 13 Decembrie. În cazul în care la a doua verificare se constată aceleași probleme, vor fi aplicate amenzi.

Prin Hotărârea Consiliului Local, persoanele fizice şi firmele au obligaţia de îndepărtare a ţurţurilor formaţi la streşinile şi jgheaburile imobilelor pe care le deţin sau le administrează, întrucât există pericolul să se desprindă şi să rănească oamenii sau să distrugă bunuri.

Alte articole:   Fundația Conservation Carpathia a lansat a doua ediție a programului Junior Ranger

Astfel, conform HCL 627/2007 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Brașov „Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, instituţii publice de pe raza Municipiului Braşov, au obligaţia să îndepărteze zăpada sau gheaţa existentă pe trotuare şi alei pietonale pe toată lățimea acestora sau cel puţin doi metri în dreptul imobilelor unde locuiesc, îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri”.

Sancţiunile date de oamenii legii pentru necurăţarea zăpezii şi a gheţii din faţa casei şi a imobilelor deţinute sau în care braşovenii îşi desfăşoară activitatea, de pe trotuare şi alei pietonale, sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Alte articole:   Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Braşov de jandarmi

În schimb, pentru persoanele juridice, valoarea amenzilor creşte şi variază între 1.000 şi 2.000 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate