Poliția locală, la vânătoare de bizoni pe locurile pentru persoanele cu handicap

Poliția Locală Brașov lansează o nouă campanie de informare, de data aceasta, adresată conducătorilor auto care ocupă ilegal locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Le recomandăm să nu se depărteze prea mult de sediu, pentru că astfel de șoferi sunt cu duiumul lângă Prefectură sau lângă Primărie. Cele două fotografii atașate articolului au fost realizate joi, iar campania polițiștilor a fost anunțată vineri…

Poliția Locală constată, zilnic, cazuri în care persoanele cu dizabilități sunt puse în dificultate atunci când vine vorba despre locurile de parcare special amenajate. Astfel, persoanele cu dezabilități, care șofează, sunt puse deseori în situația de a nu putea beneficia de locurile de parcare ce le sunt afectate, pentru că sunt ocupate de conducători auto fără nicio dizabilitate, dar comozi și tupeiști.

Alte articole:   Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

De prea multe ori, spațiile aflate întotdeauna în proximitatea  accesului în instituții ori societăți, sunt ocupate abuziv de soferi care “mărturisesc” de fiecare dată – când sunt prinși pe picior greșit) – că sunt mult prea grăbiți să caute un alt loc de parcare. Acesta este și motivul pentru care în doar două luni au fost aplicate 66 de sancțiuni, în cuantum de 9.800 de lei, celor care prea grăbiți fiind au ocupat un loc de parcare ce nu le era destinat.

“Observând o recrudescență a acestui fenomen, începând cu această lună, Poliția Locală Brașov lansează campania “Respectă-ți aproapele!” – ocazie cu care agenții de circulație din serviciul specializat al Poliției Locale – pe lângă celelalte sarcini de serviciu – dar și agentii care lucrează în regim mixt cu cei de la Națională sunt instruiți să acorde o atenție deosebită a acestui gen de stări contravenționale. Atragem din nou atenția șoferilor să țină cont de nevoile semenilor lor care se află în dificultate, dar mai ales să le respecte  drepturile!” precizeaza directorul executiv al Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea.

Orice conducător auto trebuie să știe că amenzile vor continua să curgă în favoarea ignoranței șoferilor care nu înțeleg că există locuri rezervate semenilor lor cu dizabilități! Sancțiunile în astfel de cazuri sunt reglementate și de HCL 251/2005  – Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov. Astfel, „parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap” se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 500 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate