Poliția Locală pe urmele șoferilor care parchează în zone destinate bicicletelor sau pietonilor

Poliția Locală pe urmele șoferilor care parchează în zone destinate bicicletelor sau pietonilor

Poliția Locală Brașov desfășoară acțiuni specifice susținute pentru descurajarea șoferilor care opresc/staționează pe pistele pentru bicicliști, în stațiile RATBV sau în alte locuri interzise, unde afectează traficul rutier, zone unde acest fapt este interzis.

Străzile Iuliu Maniu, Aurel Vlaicu, Kogălniceanu și Iorga sunt câteva dintre arterele Brașovului unde se întâmplă frecvent ca șoferii să oprească neregulamentar, încurcând circulația atât a pietonilor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

„Trebuie știut faptul că Poliția Locală Brașov desfășoară acțiuni specifice susținute pentru descurajarea șoferilor care opresc/staționează în zone unde acest fapt este interzis. Așa că, aviz celor care au acest obicei, întrucât se pot trezi cu o surpriză neplăcută, care să îi afecteze la buzunar!

Vorbim despre o campanie de informare și conștientizare, denumită <<Pista de biciclete nu e parcare! Nici staţia RAT! Şi nici trotuarul>>, este adresată conducătorilor auto care îi „sfidează” în continuare pe bicicliști, oprind sau staționând pe benzile speciale destinate circulației acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Polițiștii locali de la Biroul Rutier vor oferi șoferilor flyere care conțin informații cu privire la aceste aspecte, pentru a le readuce aminte că nu sunt singuri pe străzile din oraș și trebuie să îi respecte pe toți participanții la trafic, fie ei pietoni sau bicicliști.

Alte articole:   Sfaturi de la Salvamont Braşov atunci când sunați la 112, pentru a facilita intervenţia salvatorilor

În atenția polițiștilor locali de la Biroul Rutier sunt și autovehiculele “uitate“ de proprietari pe trecerile de pietoni, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități – fără a deține acest drept – în stațiile de autobuz ori pe trotuar sau chiar în giratorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate