Poiana Braşov: Lucrările la parcarea multietajată, terminate la finalul lunii

Poiana Braşov: Lucrările la parcarea multietajată, terminate la finalul lunii

Parcarea multietajată şi terminalul de transport public din Poiana Mică (sau Poiana de Jos), ar putea fi gata luna aceasta, după aproape trei ani de la începerea lucrărilor, au anunţat reprezentanţii Municipalităţii.

În prezent, se lucrează la placarea faţadei cu plăci fibrociment, la placarea interioară a casei scării cu HPL, la montarea copertinelor staţiilor RAT şi la hidroizolaţiile bazinelor rezervă de apă pentru PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor).

De asemenea, se mai lucrează la montarea barierelor, a liftului, a sistemul ticketing şi a celui de supraveghere video.

„Având în vedere că lucrările de construcţii sunt peste 90% finalizate, iar cele de instalații sunt finalizate peste 95%, până la sfârșitul lunii februarie ne propunem să terminăm lucrările la parcarea multietajată din Poiana de Jos. Dacă vremea va permite, vom finaliza și ultimele două lucrări care necesită o temperatură constantă de minimum 10 grade Celsius, respectiv aplicarea rășinii speciale la pardoseli și asfaltarea exterioară”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas, citat de mytex.ro.

Potrivit proiectului, parcarea multietajată (S+D+parter+terasă) va avea o capacitate de 434 de locuri de parcare pentru autovehicule, şapte locuri pentru microbuze şi şase locuri pentru autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap, un terminal pentru transportul public (linia 20), precum şi spaţii pentru biciclete.

Alte articole:   Înălţarea Domnului, ziua în care se petrece ca la Paşte

Accesul în parcare se va face la parter, direct de la cota superioară a terenului, dotat cu bariere ce vor fi accesate după ridicarea tichetului de parcare. Totodată, în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat.

După deschiderea parcării, circulaţia va fi sistematizată în zonă astfel încât să se fluidizeze traficul atât spre cât şi dinspre Poiana Braşov.

Pentru realizarea acestei investiţii, municipalitatea a obţinut fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiţia fusese estimată iniţial la suma de 24,47 milioane de lei, iar în urma organizării primei licitaţii din anul 2013, asocierea de firme SC Conforest SA şi SC Tong SRL a prezentat cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, în valoare de 13,04 milioane lei. Însă lucrările au fost abandonate de către constructori, iar în octombrie 2016, Primăria Braşov a semnat un contract pentru continuarea lucrărilor cu SC Romfit SRL, valoarea contractului fiind de 8.032.254 lei cu TVA.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: PSD a câștigat alegerile la Brașov!

Dată fiind întârzirea cu care se încheie proiectul, cheltuielile cu lucrările rămase sunt suportate din bugetul local, pentru că termenul final pentru decontarea din fonduri europene a fost 31 decembrie 2015.

Foto: mytex.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate