PNL face campanie pentru introducerea gazului la Lisa și la Ucea

Partidul Național Liberal a lansat campania „PNL aduce gazul românesc în casele românilor”. Am stabilit, practic, desfăşurarea acestei campanii, am stabilit localităţile în care vom face campanie pentru a susţine înfiinţarea distribuţiei de gaz natural şi conectarea la magistralele de gaz natural.

PNL a reusit modificarea a doua legi esentiale: Legea energiei electrice si a gazului, prin care este redata competenta autorităților locale de a înființa distribuții de gaz și Legea OFF Shore, prin care se asigura banii mecesari pentru înființarea acestor investiții prin taxe încasate de statul român pentru exploatarea zâcămintelor naturale din Marea Neagra.

Trebuie, de asemenea, o corectă informare a cetăţenilor din fiecare localitate care nu este conectată la reţeaua de gaz să susţină proiectul nostru.

„Am mandatat grupurile de consilieri locali din toate aceste localităţi să iniţieze proiecte de hotărâri în vederea demarării studiilor de fezabilitate, astfel încât, la momentul la care încep să intre bani în bugetul României în urma demarării exploatării gazelor naturale de la Marea Neagră, să se poată începe un plan naţional de racordare a localităţilor şi a cetăţenilor români la gazul natural”, a declarat preşedintele PNL Brașov, Adrian Veștea.

Deşi România este printre ţările cu cele mai mari resurse de gaz natural din Uniunea Europeană, are cel mai mic procent din populaţie racordat la reţeaua de gaz, doar 36% dintre cetăţeni.

„Din 2012, de când PSD a revenit la putere, nicio localitate nu a mai fost practic conectată la reţeaua de gaz, nu s-a mai înfiinţat nicio distribuţie, pentru că PSD a interzis autorităţilor locale să se implice în realizarea acestor înfiinţări de distribuţii”, susține Mihai Donțu, coordonatorul acestui proiect la nivel județean.

La nivelul judetului Brasov campania a fost lansată în comuna Lisa, comuna în care nu exista nici o locuinta racordata la gaz.

„Am decis ca în comuna Lisa trebuie începută această campanie, deoarece deja grupul de consilieri locali ai PNL Lisa a propus și s-a votat în sedinta Consiliului Local reluarea procedurilor pentru racordarea la gaz a comunei. Astfel, în comuna sunt împărțite peste 1.000 de flyere. Această acțiune va continua în comuna Ucea, care are un singur sat fără gaz. Ne dorim un judet dezvoltat, educat și sănătos, nu unul la marginea sărăciei, subdezvoltat, dupa modelul Teleormanului”, spune Mihaela Șoneriu, coordonatorul politic al celor două comune din partea PNL.

Aceasta a mai precizat că acțiunea va continua și în alte comune din județ, pentru că este o acțiune în sprijinul comunităților, iar PNL rămâne fidel principiului de a căuta soluții pentru problemele și nevoile comunității, nu unor grupuri de interese.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Anunţuri mică publicitate