Pilotul decedat în tragedia aviatică de la Baza Borcea era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov

Pilotul decedat în tragedia aviatică de la Baza Borcea era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, care și-a pierdut viața, sâmbătă, la un miting aviatic organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, din anul 2005, potivit unui mesaj postat pe pagina de facebook al Academiei brașovene.

Academia Forţelor Aeriene «Henri Coandă» îşi exprimă profundul regret pentru tragedia întâmplată sâmbăta, 7 iulie, la Baza 86 Borcea, în care pilotul aeronavei MIG-21 LanceR, Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa!  Transmitem condoleanţe familiei îndoliate şi greu încercate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina Academiei.

Potrivit MapN, ofițerul avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. El era căsătorit și avea doi copii.

Alte articole:   Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov rămâne cu acelaşi manager

Avionul pe care îl pilota, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, la 8-9 km de baza aeriană de la Fetești. Pilotul a încercat, din toate puterile, să evite ca prăbușirea să aibă loc chiar în bază, unde erau peste 3.000 de spectatori, și a dus avionul undeva cât mai departe, în câmp, unde s-a prăbușit, pentru a evita o tragedie.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost constituită o comisie de investigaţie tehnică, pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a petrecut tragedia. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Alte articole:   Pensiile se vor majora de două ori în 2024. Klaus Iohannis a promulgat noua Lege a pensiilor

Foto: mediafax.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate