Piața „Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană Brașov

Piața „Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană Brașov

Biblioteca Județeană Brașov găzduieşte Piaţa ”Semințe cu suflet”, eveniment susținut de NewsBV.ro.

Piaţa ”Semințe cu suflet” constă în donaţii şi schimb de seminţe de flori şi legume locale, vechi, cu gustul cunoscut din copilărie, asigurate de această reţea de experţi pasionaţi de agronomie şi agricultură ecologică.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 martie 2023, între orele 10,00-13,00, la sediul central (Bd. Eroilor nr. 33-35, Livada Poştei, la etaj, sala de lectură).

”Semințe cu suflet” este un spaţiu al prieteniei, destinat asigurării existenţei şi distribuirii gratuite a seminţelor reproductibile şi a plantelor.

Acesta este un proiect al unor voluntari, agricultori, decişi să păstreze şi să perpetueze soiurile româneşti de fructe şi legume. Iniţiatorul şi sufletul acestui grup este doamna Rodica Meiroşu, fermier pasionat din Buzău.

Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

Agricultori și din Republica Moldova

Vor participa agronomi din ţară şi judeţul Braşov, dar şi din Republica Moldova de această dată, care vor expune şi vor da la schimb seminţe, precum şi plante şi răsaduri.

Agricultorii din Braşov sunt invitaţi la această întâlnire, pentru a cunoaşte această experienţă şi pentru a intra în contact cu profesionişti agricoli.

Organizată după același model ca până acum, piaţa ”Semințe cu suflet” permite celor care doresc să cultive legume sau fructe din soiuri vechi să primească gratuit semințe, material săditor, în limita stocului disponibil. Participanţii şi vizitatorii sunt invitaţi să aducă la schimb propriile seminţe, pentru a contribui la această reţea bazată pe generozitate. La rândul lor, sunt îndemnaţi să dea mai departe seminţele primite, pentru a lărgi cercul beneficiarilor.

„Subliniem că în cadrul pieţei ”Semințe cu suflet” nu se pot cumpăra semințele, iar cele disponibile sunt limitate, astfel încât ele se distribuie în așa fel încât soiurile vechi să poată ajunge la un număr cât mai mare de persoane. Evenimentul se încheie în momentul în care se epuizează semințele, astfel încât este recomandat ca vizitatorii să ajungă şi să fie prezenți la ora deschiderii”, au precizat organizatorii.

Accesul la evenimentului susținut de NewsBV.ro, este gratuit.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate