Pianistul Johann Markel, în recital la Braşov

Pianistul Johann Markel, în recital la Braşov

Johann MarkelSala Festivă a Bisericii Negre (Piaţa Sfatului nr. 18) va găzdui miercuri, 23 iulie, la ora 19:00, un recital de pian cu muzică de Beethoven, Schubert, Chopin şi Skrjabin susţinut de pianistul braşovean stabilit în Haga (Olanda), Johann Markel.

Programul recitalului va cuprinde: Sonata în Sol major, nr.16 op.31, de Ludwig van Beethoven, Wanderefantasie in Do major, D 760, de Franz Schubert, Nocturne in Fa minor, op.55 nr.1, şi Ballade în Sol minor, nr.1 op.23, de Frédéric Chopin şi Etude în Do diez minor, op.2 nr.1, şi Sonata în fa diez minor, nr.5 op.53, de Alexander Skrjabin. Recitalul de la Braşov face parte din turneul pe care tânărul pianist îl întreprinde în Transilvania, acesta concertând până acum în Mediaş, Sebeş, Făgăraş, urmând ca turneul să se încheie la Viscri pe 27 iulie.

Alte articole:   11 unități de învățământ din județul Brașov, premiate pentru participarea la orele de ecologie

Născut la Braşov, Johann Markel primeşte primele lecţii de pian la vârsta de 10 în Germania. Urmează cursuri de pian la Conservatorul din Nürnberg şi la Conservatorul Regal din Haga (Olanda). A avut apariții concertistice în Elveția, Italia, Olanda și Germania, ca muzician de cameră, acompaniator sau solist. Johann Markel locuieşte în prezent la Haga şi, pe lângă activitatea solistică, predă pianul la Houtens Muziek Collectief din oraşul Houten (Olanda).

Intrarea la recital este liberă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate