Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou carburanții

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou carburanții

Majorarea de preț a fost aplicată, conform Monitorul Prețurilor, marți după-amiază la unele stații, iar la altele, miercuri dimineață.

De data aceasta, este vorba de o creștere de preț de doi bani pe litru, a zecea scumpire din 18 ianuarie 2024. De atunci, prețurile au crescut cu 47 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 44 de bani pe litru în cazul motorinei.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 7,02 lei și 7,08 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,52 lei și 7,55 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă România se află pe locul 4 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată tot pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru și Malta.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cum răcorești rapid interiorul mașinii în zilele caniculare

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate