Au petrecut de Crăciun, iar apoi s-au urcat la volan băuți și drogați

Au petrecut de Crăciun, iar apoi s-au urcat la volan băuți și drogați

Polițiștii rutieri efectuează cercetări în cadrul dosarelor penale pe care le-au deschis, după ce conducători auto au fost identificați cu o alcoolemie peste limita legală sau sub influența substanțelor interzise.

  • Astfel, la data de 25 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au oprit, în trafic, un autoturism, după ce au observat că acesta era condus în mod agresiv pe drumurile din stațiune, prin accelerarea bruscă și nejustificată a mașinii.

La volanul vehiculului oprit polițiștii au stabilit că se află un tânăr, de 24 de ani, din județul Tulcea. Acesta, în cadrul verificărilor, a fost testat din punct de vedere al consumului de substanșe interzise, iar rezultatul a indicat prezența substanței cannabis – THC 5 în organism.

  • La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 03.00 dimineața, un alt echipaj de poliție a oprit un autovehicul, tot în stațiunea Predeal, la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 21 de ani. Și acest conducător auto a fost testat din punct de vedere al consumului de alcool și substanțe interzise, iar rezultatul a indicat o alcoolemie peste limita legală.

Ca urmare a acestor rezultate, conducătorii auto identificați au fost conduși la o unitate medicală autorizată, unde le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool sau prezența substanțelor psihoactive în sânge.

În cauzele prezentate au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fară permis de conducere și sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

­­Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate