Petre Roman: „Banii pentru finalizarea lucrărilor la ocolitoarea Braşovului au fost alocaţi”

Petre Roman: „Banii pentru finalizarea lucrărilor la ocolitoarea Braşovului au fost alocaţi”

Deputatul braşovean Petre Roman a ţinut să dea asigurări că lucrările la ocolitoarea Braşovului vor fi finalizate anul acesta, Guvernul alocând sumele necesare pentru definitivarea celor două tronsoane începute în primăvara anului trecut. „Ţinând cont că lucrările erau realizate deja în proporţie de 80%, nici nu s-a pus problema să nu se aloce finanţarea. În şedinţa pe care grupul de parlamentari USL a avut-o cu premierul Victor Ponta s-a abordat şi acest subiect. Au fost alocate în jur de 350 de milioane de lei pentru acest proiect din bugetul pe 2013”, a precizat Roman.

De tronsonul II nu se mai ştie nimic

Deocamdată, nu se ştie nimic cu privire la lucrările de dubla­re la cel de-al doi­lea tronson al o­co­litoarei Braşo­vu­lui, care are 5,7 km şi leagă DN 11 de DN 13 vor fi finan­ţate din fon­du­ri europene şi vor înce­pe după 15 martie 2013.

Alte articole:   Ce tarife sunt la parcarea auto de la Aeroportul din Ghimbav

Potrivit informaţiilor furnizate de oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), astă-vară, lucrările ar fi trebuit începute în luna martie a acestui an, cu o finanţare nerambursabilă de 70% de la Uniunea Europeană şi 30% de la bugetul de stat.

Centrua Braşovului are o lungime totală de 24,36 km, iar după finalizarea lucrărilor, pe acest tronson se va putea circula în regim de autostradă, pe câte două benzi pe sens. La primul şi cel de-al treilea tron­son al variantei ocolitoare a muni­cipiului Braşov lucrările ar trebuie terminate cel târziu la jumătatea acestui an.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate