Petiție online după tragedia produsă zilele trecute pe DN1, la ieșire din Făgăraș spre Brașov

Petiție online după tragedia produsă zilele trecute pe DN1, la ieșire din Făgăraș spre Brașov

În urma teribilului accident în care un motociclist și-a pierdut viața, după ce a intrat într-un TIR, pe DN1, la ieșirea din Făgăraș spre Brasov, Asociația Moto Rezistența Făgăraș a lansat o petiție online.

Asociația solicită Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere( CNAIR) amenajarea unui sens giratoriu în acea zonă.

„Asociația Moto Rezistența Făgăraș solicită amenajarea de urgență a unui sens giratoriu și a unor benzi rezonatoare la ieșirea din Făgăraș spre Brașov, la intersecția DN 1 cu drumul care duce spre Laguna Albastră (lângă Rompetrol). Considerăm că este necesar din cauza numeroaselor accidente rutiere grave și foarte grave care au loc în această intersecție.

Din discuțiile avute, inclusiv Poliția Rutieră Făgăraș a solicitat CNAIR amenajarea acestui sistem de siguranță rutieră. Vrem să crească siguranța participanților la trafic și evenimentele tragice să fie prevenite. Cel mai recent accident mortal a avut loc joi 17 septembrie 2020 când un motociclist și-a pierdut viața. Mai solicităm ca până la amenajarea sensului giratoriu să fie îmbunătățită vizibilitatea semnelor de circulație existente.

Această petiție va fi înaintată autorităților locale, județene și naționale pentru a rezolva problema“, au declarat reprezentanții Asociației Moto Rezistența Făgăraș.

În urma petiției, reprezentanții Primăriei Făgăraș au reacționat imediat și au spus, într-o postare pe rețeaua de socializare, că vor trimite o adresă oficială la CNAIR pentru realizarea în regim de urgență a acestui sens giratoriu.

„În urma petiției online create de Asociația Moto Rezistența, Primăria Făgăraș va trimite o adresă oficială la CNAIR — administratorul drumului, subordonat Ministerului Transporturilor. Vom solicita realizarea, în regim de urgență, a unui sens giratoriu la intersecția DN 1 cu drumul care duce spre zona industrială franceză. Solicitarea va fi însoțită de justificarea necesității acestui sens giratoriu, motivațiile cetățenilor și numărul de semnatari ai petiției. Viața și siguranța oamenilor au prioritate.“, se arată în comunicarea făcută de reprezentanții Primăriei Făgăraș.

Petiția poate fi semnată AICI.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan” VIDEO

Tânărul care a decedat joi în tragicul accident, a fost condus pe ultimul drum duminică, de zeci de motocicliști.

https://newsbv.ro/2020/09/17/video-momentul-cumplit-in-care-motociclistul-intra-cu-viteza-mare-in-camion-pe-dn1/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate