Peste 25 de milioane de lei pentru extinderea și modernizarea stației de epurare a apei la Zărnești

Peste 25 de milioane de lei pentru extinderea și modernizarea stației de epurare a apei la Zărnești

Orașul Zărnești are, după anul 2018, cu peste 2 kilometri în plus de conducte de apă potabilă și o rețea de canalizare cu 6,5 kilometri mai lungă. Este rezultatul continuării investițiilor în infrastructura rețelelor de utilități publice.

Sunt două directive europene, 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman a cărei principală cerință este transpusă în legislația națională prin Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile distribuită prin sistemul centralizat, și 91/271/CEE din 21.05.1991 privind epurarea apelor uzate urbane, modificată și completată de Directiva Comisiei 98/15/EC în 27.02.1998, transpusă în legislația națională prin HG Nr. 188/2002. Legislația doar vine să ne ghideze în scopul nostru, acela de a îmbunătăți viața fiecărui cetățean al orașului. De aceea solicităm fonduri, alocăm din bugetul propriu, ca să ajungem la un grad de civilizație mulțumitor”, declară Alexandru Igrișan primarul orașului Zărnești.

Alte articole:   Extrageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40, sâmbătă

Valoarea investițiilor realizate in anul 2018 a fost de 2.873.123,75 lei, din care s-au realizat 6.500 de metri de rețea de canalizare la care au fost racordate un număr de 530 imobile, iar rețeaua de apă potabilă a fost extinsă cu 2.109 metri.

Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I și a constat în extinderea canalizarii pe străzile Bârsei, Libertății, Bisericii, Școlii, Tei și Vânătoriși extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă pe strada Musceluț.

Cu fonduri de la bugetul local s-a efectuat extinderea rețelei de colectare a apelor menajere pe străzile Carpați, George Barițiu, Branului și Nouă și extinderea rețelei de distribuție a apei potabilă pe strada Cireșului, Nouă și Floare de Colț.

Alte articole:   Muzeul Casa Mureșenilor, Casa Memorială „Ştefan Baciu” şi Muzeul de Artă, închise până pe 7 mai

Pentru că stația de epurare care colectează apele uzate menajere este subdimensionată, anul trecut am semnat Contractul de finanțare prin PNDL II, pentru realizarea obiectivului „EXTINDERE ȘI REABILITARE STAȚIE DE EPURARE APE UZATE, DIN ORAȘUL ZĂRNEȘTI” în valoare de 25.044.864,54 lei. În momentul de față proiectul se află în procedura de achiziție publică, pe platforma SICAP. De asemenea, extinderea rețelelor de colectare a apelor menajere rămâne o prioritate pentru Primăria Zărnești, și în acest an”, adaugă edilul.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate