Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 120.000 de oameni au ajuns până acum la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Printre ei mulți copii, care au stat răbdători la rând în ciuda vremii reci.

O delegaţie de preoţi greci a adus mâna Sfântului Andrei Criteanul la catedrala Mitropolitană din Iaşi. Racla a fost aşezată în baldachinul cu flori, lângă cea a Sfintei Parascheva. A fost ales în mod special acest sfânt, pentru că Patriarhia Română a declarat 2023 drept anul comemorativ al cântăreţilor bisericeşti. Andrei Criteanul este cel care a compuns multe dintre imnurile liturgice și canoanele folosite și acum de biserică.

Sfântul Andrei Criteanul este cel care a compus rugăciunile şi cântările bisericeşti, cu care păşesc în gând şi acum pelerinii care vin să se închine la sfintele moaşte.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: „Sfântul îi inspiră pe credincioși să aibă să aibă smerită cugetare, să-și întoarcă mintea de la cele trecătoare ale acestei luni către cele veșnice ale lui Dumnezeu în esență”.

Până acum, pe la raclă au trecut peste 120.000 de pelerini. Unii au avut probleme. 140 dintre ei au primit îngrijiri medicale după ce au leşinat sau au căzut, iar 10 au ajuns la spital.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate