Peste 100 de cazuri de gripă în 3 zile la Spitalul de Copii din Brașov

Peste 100 de cazuri de gripă în 3 zile la Spitalul de Copii din Brașov

În acestă perioadă, spitalele din Brașov sunt supraaglomerate de pacienții cu boli de sezon și bolnavi de gripă. Weekendul trecut, numărul îmbolnăvirilor, la copii, cu virusul gripal, a fost de trei ori mai mare, înregistrându-se, astfel peste 100 de cazur doar la Spitalul de Copii din Brașov.

Peste 100 de cazuri de gripă, atât de tip A, cât şi B, s-au înregistrat, în ultimele trei zile, la Spitalul pentru Copii din Braşov, numărul prezentărilor la Camera de Gardă fiind de trei ori mai mare, a declarat luni, pentru Agerpres, conferenţiar dr. Oana Falup Pecurariu, şef secţie la instituţia medicală amintită şi secretar al Societăţii Europene de Boli Infecţioase Pediatrice.

De asemenea, pentru a preveni expunerea inutilă a copiilor, la boli prin prezentarea la urgențe atunci când nu este cazul, pediatrul brașovean recomandă ca prima vizită să fie la medicul de familie.

„Media pe gardă, în ultimele 3 zile, a fost de 120-130 de prezentări, un număr foarte mare. (…) Cam o treime din aceşti pacienţi au fost confirmaţi fie cu gripă A, fie cu gripă B. Sfatul şi rugămintea noastră este ca, înainte ca părinţii să se prezinte la camera de gardă, copilul să fie văzut de medicul de familie, unul dintre pilonii centrali ai sistemului nostru de sănătate. Înţelegem şi îngrijorarea părinţilor, dorinţa lor ca micuţii să fie consultaţi de un cadru medical specializat, în perioada de epidemie, cum este cea de gripă. Dar, dacă micuţii nu sunt cu febră înaltă şi au stare generală relativ bună, îi sfătuim pe părinţi să apeleze la medicii de familie şi numai în condiţii de strictă nevoie să meargă la camerele de urgenţă”, a afirmat conf.dr. Oana Falup Pecurariu.

Conform medicului, ar trebui ca în fiecare toamnă, să ne facem vaccinul antigripal.

Vaccinarea antigripală se recomandă și la copii în vârstă de peste 6 luni, iar pentru ceilalţi este bine s-o facă membrii de familie, toţi cei din imediata apropiere a sugarului.

Distribuie dacă îți place!