Peste 1.200 de pacienţi tratați la Spitalul Municipal Săcele, în primele două luni de funcționare

Peste 1.200 de pacienţi tratați la Spitalul Municipal Săcele, în primele două luni de funcționare

Redeschis în luna iulie, după cinci ani de la desfiinţare, Spitalul Municipal Săcele a trecut de 1.200 de pacienţi trataţi în primele două luni de la redeschidere.

Din cei aproximativ 1.200 de pacienţi care au trecut pragul spitalului municipal de la Săcele, foarte puţini au fost redirecţionaţi spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov.

“Practic, unitatea de la Săcele şi-a atins deja unul dintre obiective, respectiv «filtrarea» pacienţilor”, a afirmat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Totodată, el a precizat că spitalul a semnat recent contracte de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru serviciile medicale pentru spitalizarea de zi, farmacie şi ambulatoriu, care până acum a funcţionat pe bani de la buget.

Alte articole:   VIDEO Peste 80 de percheziţii în toată ţara, pe linia combaterii infracţiunilor economico-financiare

De asemenea, el a anunţat că în două sau trei luni vor fi pregătite şi documentaţiile necesare obţinerii aprobării pentru spitalizarea continuă.

„Vom avea pentru Medicină Internă 10 paturi, pentru Pediatrie 20 de paturi, pentru Boli Cronice, 10 paturi, pentru Îngrijiri Paliative 10 paturi si cinci pentru spitalizare de zi“, a precizat primarul Săcelelor, Virgil Popa, citat de MonitorulExpres.

În prezent, Spitalul Municipal Săcele are 7 specialităţi pe ambulatoriu, respectiv medicină internă, cardiologie, chirurgie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL şi pediatrie. Unitatea are şi structură de spitalizare de zi cu 5 paturi la dispoziţia medicilor.

Potrivit BunaZiuaBrasov, tot anul acesta, reprezentantul municipalităţii din Săcele a anunţat că vor fi terminate şi lucrările de modernizare a policlinicii, investiţie pentru care, de la bugetul local, a fost alocată suma de 232.000 de lei.

Alte articole:   Primăria Brașov, bună de plată! 40.000 de lei daune după ce o brașoveancă și-a rupt piciorul într-o groapă!

La policlinică nu s-au mai făcut reparaţii dopă anul 1989. Acum sunt în curs de reabilitare spaţiile interioare, respectiv grupurile sanitare, holurile sau sistemul de monitorizare video. Cred că lucrările vor fi gata până în 30 noiembrie. Reabilitarea s-a realizat având ca reper policlinicile private din Braşov, aşa că săcelenii vor avea o unitate medicală modernă”, a explicat primarul.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate