Peste 1.000 de candidați înscriși la examenul de titularizare, la Brașov

Peste 1.000 de candidați înscriși la examenul de titularizare, la Brașov

Peste 1.000 de candidaţi sunt înscrişi pentru a susţine, miercuri, 21 iulie, proba scrisă pentru ocuparea posturilor vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar.

Concursul de Titularizare va avea loc, la Brașov, în patru centre de examen: Școala 30, Școala 13, Colegiul Tehnic Mircea Cristea și Colegiul Nicolae Titulescu.

Sunt 280 de candidați înscriși pentru posturile de educatoare, iar alți 125, pentru posturile de învățătoare. De asemenea, mulți candidați sunt și pentru catedrele de limba și literatura română, și pentru cele de educație fizică și sport.

În total, în județul Brașov, sunt doar 181 de posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Pe lângă acestea, mai sunt şi 538 de locuri cu angajare pe perioadă determinată (vacante pentru o perioadă între 1 şi 3 ani), plus 1.224 de fracţii de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi.

Alte articole:   VIDEO Salvamont Braşov, sfaturi utile pentru practicanții sporturilor de iarnă

Titularizarea este concursul de angajare pe perioadă nedeterminată în sistemul de învăţământ preuniversitar. Cu două condiţii : candidatul trebuie să ia minim 7 la examen, dar şi să existe catedră vacantă (pe perioadă nedeterminată).

Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv suplinire (calificată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate