Pensionarii brașoveni așteaptă (încă) indexarea pensiilor

Pensionarii brașoveni așteaptă (încă) indexarea pensiilor

1 MAI - IASIReprezentanţii Sindicatului Liber al Pensionarilor din judeţul Braşov s-au întâlnit, vineri, cu prefectul Mihai Mohaci şi cu o parte din parlamentarii braşoveni, la sediul prefecturii.

Vasile Zaharescu, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, a precizat că pensionarii aşteaptă în continuare indexarea pensiilor aşa cum s-a promis, având în vedere că tot mai mulţi au o situaţie financiară grea, iar majorarea preţului la gazele naturale şi problemele de sănătate cu care se confruntă foarte mulţi dintre ei vor face viaţa acestora tot mai grea.

Deputatul PSD Emil Niţă i-a asigurat pe pensionari că indexarea pensiilor se va face în conformitate cu legea, în timp ce fostul ministru al finanţelor, democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţeanu s-a arătat sceptic în această privinţă, susţinând că nu vor exista bani la buget pentru aceasta.

Alte articole:   Târg volant, astăzi, în Piaţa Unirii

Pensionarii au mai cerut revenirea la vechea procedură de calcul pentru plata biletelor de tratament, care s-a schimbat din luna august a.c, şi care prevede o metodă bazată pe valoarea pensiei brute şi nu cuantumul net, aşa cum s-a făcut până în luna august.

Reprezentanţii pensionarilor le-au cerut parlamentarilor ‘să se implice mai mult’, pentru ca la următoarea rectificare bugetară să fie înapoiate fondurile care au fost tăiate de la pensii, aproximativ 100.000 de lei.

De asemenea, ei au cerut ca, atât parlamentarii cât şi autorităţile locale, să găsească fonduri pentru achiziţia unor aparate la spitalul de oncologie din Braşov, având în vedere că sunt destule persoane în judeţul Braşov care au nevoie de tratament oncologic.

Alte articole:   S-a lansat platforma #nofake prin care poate fi raportat conținutul inadecvat de pe rețelele sociale

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 1 octombrie, Vasile Zaharescu a dat citire unui mesaj, asigurându-i pe toţi pensionarii că va acţiona şi în viitor pentru asigura o viaţă mai bună celor pe care îi reprezintă, pentru respectarea demnităţii şi a drepturilor acestora.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate