Ce pedeapsă a primit un bărbat după ce a bătut un medic în pandemie?

Ce pedeapsă a primit un bărbat după ce a bătut un medic în pandemie?

Un bărbat din Sebeș, județul Alba, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a lovit cu pumnul în cap un medic din cadrul unui echipaj de Ambulanță. Agresorul era nemulțumit de modul cum decurgea intervenția.

Bărbatul (David T.) a devenit recalcitrant în timpul unei intervenții a echipajului și l-a lovit pe unul dintre medicii sosiți la fața locului. Fapta s-a petrecut în plină pandemie de COVID-19, când medicii și echipajele de pe ambulanță erau nevoiți să poarte costume speciale la fiecare intervenție, iar soluționarea dosarului a avut loc în 20 septembrie 2023.

Incidentul s-a derulat în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020, pe strada Speranței din Sebeș. Echipajul de pe Ambulanță s-a deplasat la un caz medical, al unei femei care se simțea rău. Deși medicii de pe ambulanță au fost întâmpinați de aproximativ zece persoane care făceau scandal, aceștia și-au continuat intervenția, iar medicul a ajuns să fie lovit.

Alte articole:   Salvamont România: 18 persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore

Observând numărul mare de persoane din fața imobilului și necunoscând dacă pacienta respectivă a sosit de curând dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic sau dacă a intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu virusul COVID-19, în scopul prevenirii infectării, medicul a întrebat aparținătorii dacă pacienta se poate deplasa până la echipaj, în caz contrar, trebuie să aștepte până se va echipa corespunzător. Aparținătorii au răspuns că nu se poate deplasa, motiv pentru care, după ce a scos targa din echipaj, ambulanțierul și asistentul medical au pătruns în domiciliu, urmând ca, după aceștia, să intre și medicul, care a rămas să ia ceva din trusa medicală”, se menționează în dosar.

Alte articole:   Cele mai populare sloturi de la NoLimit City

Iritați de cum decurgea intervenția personalului sanitar

Iritați de întrebarea medicului, dacă pacienta se poate deplasa, rudele femeii au adresat cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului, iar în momentul în care medicul a coborât din autospecială cu scopul de a intra în imobil să acorde îngrijiri pacientei, a fost lovit cu pumnul în cap de către unul dintre aceștia. Medicul a depus plângere, iar dosarul a fost trimis în instanță.

Agresorul (David T.) a recunoscut fapta și a susținut că l-a lovit pe medic pentru că era supărat de modul cum decurgea intervenția, persoana care avea nevoie de ajutor fiind verișoară cu el. Bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru lovirea medicului. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Alte articole:   Lucian Patrașcu (PSD) – Investițiile în Sănătate, în topul priorităților mandatului Pătrașcu la Consiliul Județean

„În aprecierea împrejurărilor comiterii infracțiunii instanța are în vedere că aceasta a fost comisă în perioada pandemiei de COVID-19, când este de notorietate faptul că toate cadrele medicale au fost nevoite să facă eforturi semnificative în fața provocărilor generate de contextul pandemic, eforturi care ar trebui privite cu admirație și respect de societatea civilă. Astfel, instanța apreciază că agresarea de către inculpat a persoanei vătămate în acest context denotă cu atât mai mult periculozitatea acestuia”, astfel a motivat judecătoru decizia de a-l condamna la închisoare cu executare.

Sursa: adevărul.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate