PDL și PNL au bătut oficial palma la Brașov. Prima victimă, joi, Răzvan Popa

PDL și PNL au bătut oficial palma la Brașov. Prima victimă, joi, Răzvan Popa

alianta-pnl-pdlPreşedintele PDL Braşov, primarul Braşovului George Scripcaru, a precizat că vede cu ochi buni alianţa dintre PDL şi PNL, din punct de vedere al perspectivelor ce se vor contura pentru întreaga ţară.

„Alianţa cu PNL este un proiect pentru România, nu este un proiect pentru persoane sau partide. Cele două partide au înţeles că trebuie să găsească acest proiect comun care să răspundă necesităţilor electoratului. PDL Braşov va susţine la preşedinţie candidatul care va fi stabilit de această nouă structură care se va realiza prin fuziune. Am stabilit deja că între membrii celor două partide atât la nivelul grupurilor din parlament, cât şi la nivel local va exista o colaborare. Am avut deja primele discuţii cu reprezentanţii PNL, care au adoptat deja în delegaţie permanentă această fuziune cu PDL şi urmează ca săptămâna aceasta să luăm şi noi, PDL, această decizie pe plan local. Cu cât mai repede, cu atât mai bine să se facă această fuziune, fiindcă campania neoficială pentru alegerile prezidenţiale începe încă de la 1 septembrie şi trebuie să avem puse la punct toate detaliile”, a explicat preşedintele PDL Braşov.

După conturarea acestei noi alianţe şi implicit a unei noi majorităţi pe plan local, cel puţin până acum, nu s-a luat încă în discuţie o schimbare a viceprimarilor şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, care sunt reprezentanţi ai PSD, după cum a precizat George Scripcaru. Şi Aristotel Căncescu, preşedintele PNL Braşov, a precizat că nu au existat discuţii pe această temă până acum. „Deocamdată, nu ne-am pus această problemă. Pe plan local, în cadrul delegaţiei permanente a PNL Braşov, am votat cu cvasiunanimitate de voturi această alianţă cu PDL şi susţinerea lui Klaus Iohannis la preşedinţia României”, a precizat Căncescu.

Cu toate acestea, surse din interiorul PDL au dezvăluit pentru newsbv.ro că joi, la ședința de plen din Consiliul Local, viceprimarul Răzvan Popa va fi schimbat din funcție.

Distribuie dacă îți place!