Patrule mixte de polițiști împotriva cerșetorilor

Patrule mixte de polițiști împotriva cerșetorilor

Viceprimarul Sebastian Rusu a anunțat că s-au luat măsuri pentru formarea unor patrule mixte formate din polițiști MAI și polițiști locali care vor acționa împotriva cerșetorilor din centrul Brașovului, dar și în zona Gării.

Edilul a menționat că persoanele identificate sunt conduse la sediul Poliției, unde sunt amprentate și amendate, în cazul persoanelor adulte. În cazul minorilor, viceprimarul a afirmat că este implicată și Direcția pentru Protecția Copilului, care declanșează anchete sociale și solicită ulterior, dacă e cazul, deschiderea unor dosare penale împotriva părinților vinovați.

„Din păcate, sunt multe probleme, pentru că mulți nu au acte de identitate sau nu au domiciliul real. Apoi, sunt conduși de polițiști și urcați în tren către localitățile de domiciliu, dar de cele mai multe ori se întorc…”, a precizat Sebastin Rusu.

„Rugăm brașovenii să nu încurajeze fenomenul cerșetoriei și să nu le mai dea bani acestor persoane care, de multe ori, devin recalcitrante”, a mai declarat Rusu.

Foto: Arhivă

Distribuie dacă îți place!