Patriarhia Română le cere preoților să se roage pentru ploaie în zonele afectate de secetă 

Patriarhia Română le cere preoților să se roage pentru ploaie în zonele afectate de secetă 

Patriarhia Română a făcut un apel la rugăciune, în contextul secetei din România. Patriarhia le cere preoților să se roage pentru ploi.   

Patriarhia Română a transmis vineri un apel la rugăciune pentru încetarea secetei. Eparhiile afectate de secetă sunt îndemnate „să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor la vreme de secetă”. 

Preoții din eparhiile pe teritoriile cărora seceta persistă sunt îndemnați să facă rugăciuni pentru ploi. 

„În contextul foarte îngrijorător creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor ‘la vreme de secetă’. Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului”, potrivit unui comunicat transmis, vineri, relatează Agerpres

Reprezentanţii Patriarhiei Române subliniază că este „absolut necesar” ca în asemenea împrejurări eparhiile să ceară ajutorul lui Dumnezeu. 

Alte articole:   Făgărășeanul Andrei Stanciu a câștigat Premiul special pentru debut dramaturgic, la un festival internaţional de teatru şi film pentru elevi

Joi, ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat despre seceta din România că „este o situație nemaiîntâlnită în această perioadă a anului, iar codurile roșii de caniculă vin din ce în ce mai repede, în luna mai, în luna iunie, lucru neobișnuit până acum”. 

Acesta a spus că 70 % din țară se află în situație de secetă pedologică – moderată, excesivă sau critică. 

Ministrul anczos Barna a făcut și apel la un consum raţional al apei potabile. El a precizat că nu putem în perioadele de secetă să consumăm mai mult de zece ori decât într-o perioadă normală.

FOTO: Mihai Tibucanu

https://newsbv.ro/2022/07/07/ministrul-mediului-apel-la-consum-responsabil-al-apei-potabile-peste-70-din-tara-este-afectata-de-seceta/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Cum analizează pariorii profesioniști meciurile de fotbal în 2024?

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate