Patriarhia cere modificarea regulilor pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID

Patriarhia cere modificarea regulilor pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID

Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19 este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Bănescu susține că legea e draconică și excesivă, iar „umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”.

Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, susține Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

Alte articole:   Profesorii Trăsniți vin la Dino Parc Râșnov, de 1 Iunie. Trei zile de activităţi captivante

Potrivit acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă. Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, a mai spus Bănescu.

Raed Arafat, a afirmat, marți, că mai mulți specialiști lucrează la aceste norme pentru a evita riscul răspândirii coronavirusului în timpul slujbelor de înmormântare.

Foto: arhiva/agerpres.ro

https://newsbv.ro/2021/04/07/se-schimba-regulile-de-inmormantare-a-persoanelor-decedate-de-covid-19/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate