Pătrașcu: „Brașovul trebuie să depășească stadiul discuțiilor sterile, marca USR, pe teme de mediu și poluare”

Pătrașcu: „Brașovul trebuie să depășească stadiul discuțiilor sterile, marca USR, pe teme de mediu și poluare”

Actuala administrație înțelege să lanseze o serie de discuții pe teme de mediu și să organizeze diferite forumuri cu tema „Orașele verzi”. Însă, realitatea este că brașovenii au doar 5 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, mult sub minimul necesar comunicat de Comisia Europeană (26 de metri pătrați) și de Organizația Mondială a Sănătății (50 de metri pătrați).

De asemenea, în ceea ce privește mediul, administrația actuală dezvoltă cu mare întârziere infrastructura de încărcare pentru automobilele electrice și implementarea proiectului ecoinsulelor pentru colectarea selectivă. Aceasta denotă un management administrativ defectuos, o incapacitate de a acționa în folosul comunității și iresponsabilitate.

Brașovenii suferă din cauza administrației USR

Brașovul este condamnat la subdezvoltare și incapacitatea de a se ridica la nivelul altor orașe mari din România.

În timp ce Brașovul se confruntă cu disfuncționalități ale ecoinsulelor și incapacitatea de a inaugura un metru pătrat de spațiu verde, în alte orașe din România apar stații sustenabile de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice, construite din materiale reciclate și alimentate integral cu energie solară, prevăzute cu spații de lucru și odihnă.

Propun Primăriei Brașov să amplaseze astfel de stații în parcuri pentru utilizatorii de trotinete și biciclete electrice, dotate și cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile și cu un mic banc de lucru și scule pentru mici reparații la biciclete și trotinete electrice.

Brașovul trebuie să beneficieze de proiecte care reduc aglomerația din trafic și scad poluarea. Brașovenii sunt obosiți de vorbele goale ale administrației USR, care nu livrează absolut nimic pentru confortul și siguranța lor. Brașovul trebuie să depășească stadiul discuțiilor sterile, marca USR, pe teme de mediu și poluare și să implementeze proiecte concrete și coerente, care să producă efectele așteptate de cetățeni.

Încăpățânarea cu care administrația USR și primarul Coliban se opun proiectelor legate de mediu și poluare, preferând doar organizarea de forumuri, demonstrează incapacitatea acestei administrații ineficiente de a fi alături de brașoveni și de nevoile lor.

Este momentul ca administrația USR să treacă de la vorbe la fapte și să se preocupe cu adevărat de confortul și siguranța brașovenilor.

  • Subprefect Lucian Patrașcu,
  • președintele Organizației Municipale PSD Brașov
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate