Pasionat de muzică? Cum îți compui singur piesele la tine acasă

A venit timpul să faci ceva cu hobby-ul tău, să-l concretizezi și să-ți urmezi visurile. Dacă ai în sânge muzica și te crezi talentat, ia-ți un instrument cu care să-ți începi ascensiunea! Ușor de zis, greu de făcut! Cu ce să începi? Sunt atâtea variante disponibile pe piață, încât este aproape imposibil să alegi. O chitară? Poate este cam pretențioasă.

Cere multă muncă, iar tu ești abia la început, ești un novice în această lume a muzicii, probabil. Tainele instrumentelor de suflat sunt și ele foarte greu de descifrat fără studii aprofundate. Un pian? Dar poate e prea masiv, nu ar avea loc pe ușă, cum să-l cari pe scări până la etajul 7? Și atunci? Soluția ar fi o orgă. E ușor de manevrat, nu costă mult și poți să exersezi orice fel de muzică pe ea.

Alte articole:   Șoferiță fără permis, prinsă de polițiști la plimbare în Predeal, cu un copil de un an și jumătate

Așadar, ai ales să îți cumperi o orgă electronică, poate. Dar și acestea sunt de mai multe feluri, cum să alegi instrumentul care ți se potrivește? 

Câteva opțiuni care te vor ajuta să iei decizia corectă:    

  • Ieftin și prost?

Sunt mulți cei care îți vor spune că ești abia la început și nu are rost să îți cumperi o orgă prea performantă. „Ieftin și prost”,  iată sloganul care te va induce imediat în eroare. Adică să cauți pe site-urile de anunțuri un instrument care costă puțin și are la activ foarte mulți ani de folosire. Nu te lăsa dus de val! O orgă de acest fel mai rău te va încurca. E adevărat că talentul este cel care contează, dar asta numai dacă ai instrumentul potrivit.

  • Bun, dar la second-hand
Alte articole:   Cum arată penthouse-ul de lux din Poiana Brașov al lui Liviu Vârciu

Ok, nu mai vrei cea mai ieftină opțiune. Până la urmă, un instrument cântă de câți bani face. Totuși, este posibil să nici nu dispui de un buget prea mare. Așa că alegi o orgă electronică de firmă, dar la second-hand. Crezi că e opțiunea corectă? Multe dintre ele sunt „forjate” până la limită de lăutari. Clapele nu se mai simt la fel la atingere, carcasa este deteriorată, sunetul, așijderea. Cât crezi că va mai rezista? Tu ar trebui să vrei un instrument care să te propulseze spre industria muzicală, nu o jucărie pentru copii!

  • Sensibilitate la atingere

Pentru că ești încă un începător, ai nevoie de o orgă electronică specială, una cu touch response, adică sensibilitate la apăsare. Cu alte cuvinte, instrumentul are următoare funcționalitate: cu cât apeși mai tare clapa, cu atât se aude mai tare. Și mai ai nevoie de ceva. De beculețele care îți arată pe ce clapă să apeși. Lucru care te va ajuta foarte mult să „crești” în această meserie.

Alte articole:   Salvamont Brașov, recomandări pentru turiștii care vin la munte în minivacanța de Ziua Unirii

Așadar, ai de unde alege. Totuși, nu este bine să faci rabat de la calitate, chiar dacă ești la început. Dacă ți-ai pus în cap să devii muzician, respectă-te pe tine însuți, în primul rând, și fă-ți cadou o orgă electronică pe măsură. Găsești inclusiv modele noi și de firmă care nu sunt foarte scumpe. Nu uita, însă, un fapt esențial: ca să înveți să cânți, cel mai important este să înveți notele.

 sursa foto: shutterstock.com

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov