Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

Părinții obligați să stea cu copiii în vacanța forțată din următoarele două săptămâni ar putea primi zile libere plătite, dacă Parlamentul modifică actul normativ valabil pentru școala online.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că părinții obligați să stea cu copiii în vacanța forțată din următoarele două săptămâni ar putea primi zile libere plătite, potrivit unui comunicat al ministerului, transmite Edupedu.ro

Instituția arată că Ordonanța de Urgență privind zilele libere acordate părinților pe perioada desfășurării școlii online prevede că zilele libere pentru părinți nu se acordă și în perioada vacanțelor școlare, dar, ”având în vedere contextul excepțional”, ministerul va amenda actul normativ în Parlament, astfel încât părinții să beneficieze de sprijinul acordat de către stat și în vacanța care începe luni.

”Pentru a nu crea dificultăți suplimentare celor care au nevoie de sprijinul statului, vom solicita dezbaterea în regim de urgență a proiectului și, implicit, aprobarea cât mai rapidă a acestei modificări”, arată comunicatul citat.

La începutul lunii octombrie, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților în contextul răspândirii COVID-19.

Alte articole:   Programul Camerei de Gardă de la Spitalul Municipal Săcele se reduce temporar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate