Părinți și elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov reclamă faptul că nici la această oră sala de sport nu este funcțională

Părinți și elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov reclamă faptul că nici la această oră sala de sport nu este funcțională

Școala Gimnazială nr. 2 Brașov reprezintă cea mai mare unitate școlară de învătământ primar și secundar inferior din oraș.

La inceputul anului școlar 2022-2023 erau înscriși peste 1500 elevi, iar din corpul profesoral făceau parte peste 100 de cadre didactice.

Dat fiind numărul foarte mare de elevi, încă din anul 2016-2018, municipalitatea prin vocea primarului de la acea dată a decis ca vechea sală de sport să fie demolată urmând ca în locul ei să fie construită o sală de sport de dimensiuni mai mari, care urma să satisfacă nevoile unității de învățământ.

Noua sală de sport urma să fi utilizată şi pentru desfăşurarea unor competiţii sportive pentru elevi, după modelul celei de la Şcoala Gimnazială nr. 19, respectiv să aibă vestiare pentru elevi şi antrenori, duşuri, birouri pentru profesori, cabinet medical şi un teren de sport multifuncţional, pe care să se poată desfăşura competiţii interşcolare de baschet, volei, fotbal şi gimnastică. (Mai multe detalii AICI!)

Alte articole:   Sucul de portocale, în pericol să devină un produs de lux

Acum există două săli improvizate

„Având în vedere declarațiile publice din ultima perioadă venite din partea unui viceprimar de la acea vreme, cât și informațiile venite din partea administratorului orașului, cum că în noua construcție generoasă, ridicată pe terenul școlii va fi amenajată o sală specială de sport destinată, în mod exclusiv, practicării gimnasticii de către cluburile sportive de gimnastică, nu și altor sporturi, împreună cu colegul meu, domnul viceprimar Sebastian Rusu, ne-am întâlnit cu cadrele didactice și cu părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 și am cerut lămuriri aparatului de specialitate al primarului despre stadiul și modul de implementare al acestui proiect”, a notat Pamela Diaconu, consilier local PNL Brașov, pe contul de Facebook.

Alte articole:   Universitatea Transilvania, prezentă în topul Times Higher Education Impact Ranking 2024

Menționăm că, la această dată, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 desfășoară activități sportive în două săli subdimensionate. Au câte 45 de mp fiecare, aflate în corpul A și respectiv corpul B ale școlii. Au fost transformate în pretinse săli de sport, din două săli de clasă. Această situație a fost acceptată de toți cei implicați ca fiind una tranzitorie până la edificarea noii săli de sport a Școlii Gimnaziale cu nr. 2.

Primăria tergiversează lucrurile

În luna octombrie a acestui an echipamentele viitoarei săli de sport nu erau achiziționate. Iar la acea dată s-a anunțat de către Primărie că nu se vor face achiziții viitoare, urmând a fi analizate solicitările venite din partea reprezentanților Școlii Gimnaziale cu nr. 2 .

Alte articole:   Ministerul Mediului lucrează la un program „Rabla” pentru camioane

„În data de 10 noiembrie 2022, împreună cu o delegație din partea Școlii Gimnaziale nr 2 ( compusă din doamna directoare, cele două doamne directoare adjuncte și mai mulți reprezentanți ai părinților) ne-am întâlnit cu domnul primar și i-am solicitat ca destinația noii construcții să respecte necesitățile unității școlare în așa fel încât activitatea sportivă în acea clădire să fie realizată în conformitate cu programa școlară a elevilor școlii și legislația în vigoare, iar cluburile sportive de gimnastică să poată folosi sala după terminarea orelor de sport de către elevii școlii nr. 2. Grupul consilierilor locali liberali va face tot posibilul ca vocile elevilor, cadrelor didactice și ale părinților să fie auzite și legislația să fie respectată“, a mai precizat Pamela Diaconu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate