Părintele Cornel Ursu, Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș

Părintele Cornel Ursu, Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș

Părintele Cornel Ursu a primit însemnele care-i conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș.

Duminică 11 februarie 2024, părintele Cornel Ursu, a primit diploma care conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș.

Festivitatea s-a desfășurat în numele și în mijlocul comunității din biserica din cartierul Galați, dar și în numele făgărășenilor cărora le-a fost duhovnic.

Reamintim că în ședința ordinară a Consiliului Local Făgăraș, din 31 ianuarie, în unanimitatea consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local de acordare a titlului de Cetățean de Onoare a Municipiului Făgăraș preotului Cornel Ursu, ca o recunoaștere a meritului unui om care a demonstrat, fără să se străduiască, că este un model pentru cei din jur.

Alte articole:   Festivalul Narciselor duminică la Vad. Lista completă a invitaților care vor urca pe scenă

Sfânta Liturghie în Duminica a 16-a după Rusalii la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” parohia Galați din Făgăraș, a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Alături de Întâistătătorul Mitropoliei Ardealului au făcut parte din soborul slujitor protopopul de Făgăraș, preotul Iulian David, preotul paroh, Claudiu Păun, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare din Făgăraș, iar credincioșii au participat în număr mare la slujba arhierească. Alături de credincioși s-au aflat oficialități locale și centrale.

,,Într-un cadru festiv, în mijlocul comunității sale de credincioși și în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, am înmânat părinteului Ursu însemnele care-i conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Făgăraș. Le mulțumesc tuturor celor care au sprijinit această înițiativă de acordare a titlului de Cetățean de Onoare unui om care este un exemplu pentru comunitatea noastră, unui om care are mereu câte o vorbă bună și sfaturi înțelepte pentru fiecare, unui om pe care îl prețuim foarte mult și care este respectat de la mic la mare. Să vă țină Dumnezeu sănătos, părinte Cornel Ursu! Vă felicit din toată inima”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

În semn de înaltă prețuire pentru munca depusă, ÎPS Laurențiu Streza i-a acordat Ordinul „Sf. Ier. Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” părintelui Cornel Ursu și ⁠distincția de iconom-stavrofor preotului paroh Claudiu Păun.

Alte articole:   VIDEO Continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan. Zăpada depășește 4 metri

De asemenea a oferit acte de cinstire primarului municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, consilierului local, Ovidiu Popa și celorlalți ctitori și binefăcători, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate