Părintele Constantin Necula: Rugăciunea este cea mai grea faptă bună

Părintele Constantin Necula: Rugăciunea este cea mai grea faptă bună

Părintele Constantin Necula a vorbit pe pagina sa de socializare despre rugăciune. 

Se spune că într-o zi, îngerii de la botez, păzitori ai oamenilor, s-au prezentat înaintea lui Dumnezeu și s-au plâns că nu știu ce să mai facă, fiindcă oamenii s-au făcut deosebit de nepăsători și răi, au timp pentru toate relele, numai pentru rugăciune nu. Domnul Dumnezeu i-a întrebat:

– Voi ce părere aveți, ce ar trebui să fac pentru ei?

Îngerii au spus:

– Doamne, mărește-le ziua cu o oră și noi le vom spune că este darul Tău numai pentru ca ei să se roage. Bine a zis Domnul și ziua s-a făcut de 25 de ore, dar oamenii tot nu s-au rugat. Atunci îngerii s-au prezentat din nou în fața Stăpânului, supărați pentru nepăsarea oamenilor:

Alte articole:   Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere

– Doamne, oamenii tot nu se roagă!

Domnul i-a întrebat iarăși:

– Ce credeți că ar trebui să le mai fac?

– Doamne, fă-le ziua numai de 20 de ore! Își vor da seama cât de scurtă este viața și cât de repede vine judecata Ta și așa se vor ruga.

Domnul a aprobat cererea și viața a devenit mai scurtă. Dar nici acum oameni nu își făceau timp să se roage. Îngerii au fost din nou în fața Creatorului și s-au plâns că oamenii sunt tot răi.
Ce-i de făcut? i-a întrebat Domnul.

Îngerii nu au mai avut nimic de adaugat și Dumnezeu le-a spus:

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

– Rugăciunea nu este o problemă de timp, ci de iubire. Cine mă iubește găsește timp suficient în cele 24 de ore ca să se roage.

Și a lăsat timpul ca mai înainte.

Rugăciunea este cea mai grea faptă bună.

Creștinii practicanți fac multe fapte bune: ajută pe aproapele, citesc cărți sfinte, se ostenesc într-un într-un fel sau altul, dar când e vorba de rugăciune…De ce oare? Pentru că rugăciune înseamnă să stai de vorbă cu Dumnezeu, iar vrăjmașului nu-i convine. Pentru aceasta sunt piedici de tot felul, și înainte de rugăciune, și în timpul rugăciunii.

„Rugați-vă neîncetat!””, a scris părintele Necula pe Facebook.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate