„Panseluțele” lui Coliban, 304.000 de euro pe lună, timp de 4 ani!

„Panseluțele” lui Coliban, 304.000 de euro pe lună, timp de 4 ani!

Primăria Brașov, la conducerea căreia se află (încă) edilul USR Allen Coliban, bagă, din nou, adânc mâna în bugetul local. În data de 27 ianuarie, municipalitatea a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț de participare prin care și-a făcut cunoscută intenția de a contracta „servicii de amenajare și de întreținere a zonelor verzi, prin aplicarea de tehnologii specifice și achiziția materialelor necesare în Municipiul Brașov”.

Potrivit sursei citate, este vorba despre încheierea unui acord-cadru pentru o perioadă de patru ani (48 de luni), iar, în vederea atribuirii contractului, la Primăria Municipiului Brașov a fost organizată o licitație deschisă. Autoritatea contractantă a pus la bătaie, pentru acest proiect, un buget estimat inițial de 86.141.810,58 de lei fără TVA, respectiv de 102.508.754,6 lei cu TVA inclusă.

Criteriul de atribuire impus în acest caz a fost cel mai bun raport calitate-preț. Unde prețul contractului a fost evaluat la 90%, experiența inginerului horticol la 5 la sută, iar experiența inginerului de arhitectură peisagistică la 5 la sută.

Alte articole:   80 de ani de la bombardarea Brașovului

Cinci ofertanți, unul descalificat, altul s-a retras

La licitație, s-au înscris cinci ofertanți, unul fiind descalificat pe motiv că a depus o ofertă inacceptabilă, altul s-a retras, rămânând în cursă trei oferte considerate acceptabile. La data e 29 februarie 2024, Primăria Municipiului Brașov a atribuit contractul nr. 48/2024, pentru o valoare finală negociată de 69.148.532,61 lei fără TVA, resectiv de 71.576.753,8 lei cu TVA, adică 14.607.500,8 euro. Un calcul simplu, arată că, pentru fiecare dintre cei patru ani, Primăria Municipiului Brașov va cheltui pe aceste servicii de amenajare a spațiilor verzi câte 3.651.875,2 euro. Ceea ce înseamnă câte 304.322,9 euro pe lună.

Afacerea a fost adjudecată de două companii. Este vorba despre SC Garden Center Group SRL și despre SC Ro-Verde Landscaping SRL, conform anunțului de atribuire publicat pe SEAP.

Alte articole:   Un restaurant din Verona oferă sticle de vin gratuite clienților care renunță la telefoane mobile în timpul mesei

Potrivit caietului de sarcini care a stat la baza parafării acestui contract, document avizat de Allen Coliban personal, la data de 19 decembrie 2023, are în vedere 72 de obiective specifice. Printre acestea se numără degajarea terenului de corpuri străine. întreținerea și curățenia. măturat aleile și trotuarele aferente zonelor verzi. Curățarea spațiilor verzi cu grebla; spălarea aleilor mecanizat. Defrișarea suprafețelor de tufișuri și arbuști. Curățarea șanțurilor și a rigolelor de nămol și buruieni. Transplantarea de arbori și arbuști; montarea rulourilor de gazon. Tunderea gazonului, cosirea ierbii și a buruienilor. Rectificarea marginilor la borduri și rabate. Evacuarea cuvetelor în jurul arborilor. Eliminarea lăstarilor și dragările de arbori. Toaletarea arborilor sau plantări.

Condiții speciale de ordin olfactiv

Interesant este că, în ceea ce privește achiziția materialului dendrofloricol, constând în puieți de arbori, puieți de arbuști ornamentali, gard viu, flori anuale, perene cu ghiveci, trandafiri etc., există câteva condiții calitative pe care trebuie să le îndeplinească.

Alte articole:   Mihai Cîmpeanu: Vom avea o bretea directă Codlea - Aeroport. Deschidem o zonă de dezvoltare economică de peste 1000 ha

Spre exemplu, florile anuale trebuie să aibă înălțimea cuprinsă între 10 și 15 centimetri. Iar toate speciile florale anuale trebuie livrate în ghiveci. Mai mult, „mirosul este o altă condiție calitativă avută în vedere. Trebuie flori parfumate pe tot parcursul zilei, dar și seara sau în timpul nopții”, se arată în documentul citat.

Mai multe despre acest subiect, dar și despre o altă gaură la bugetul local, marca Coliban – USR (o instalație de stingere a incendiilor provocate la mașinile electrice sau hibrid, de numai 252.571,4 euro), citiți în Jurnalul Național.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!