Pădure-parc, în jurul Braşovului. Peste 1.700 ha cu trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere şi locuri de joacă pentru copii

Pădure-parc, în jurul Braşovului. Peste 1.700 ha cu trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere şi locuri de joacă pentru copii

O suprafață de peste 1.700 de hectare din jurul Brașovului va deveni pădure-parc, cu trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere, facilităţi sanitare, precum şi locuri de joacă pentru copii.

Comisia Tehnică de Avizare pentru Silvicultură (CTAS) din cadrul Ministerului Mediului a aprobat transformarea unei suprafeţe de pădure din municipiul Braşov din regimul clasic în păduri-parc, a anunţat, joi, secretarul de stat în MMAP Sorin Banciu, potrivit Agerpres.

Proiectul este coordonat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, realizat în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” şi susţinut de grupul liberal din Consiliul Local Braşov.

El vizează o suprafaţă de peste 1.700 de hectare de pădure din jurul oraşului.

Alte articole:   Nouă ieftinire a carburanților. Cât costă azi, 17 martie, benzina și motorina

Acum, spre final, se poate spune că MMAP a creat tot cadrul necesar pentru ca administraţia publică locală să îşi pună în practică viziunea asupra acestor spaţii. Bazat, însă, pe legislaţia în vigoare şi modelele de bune practici privind administrarea pădurilor-parc, aceste spaţii ar trebui să aducă o creştere a siguranţei comunităţii, prin alei iluminate şi amenajate corespunzător, reducându-se astfel interacţiunile nedorite cu fauna sălbatică.

Proiectul vizează conservarea biodiversităţii

Totodată, infrastructura modernă a pădurilor-parc poate include trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere, facilităţi sanitare, precum şi locuri de joacă pentru copii. Un aspect determinant al acestui proiect este conservarea biodiversităţii. Chiar dacă interacţiunile umane sunt controlate, scopul principal rămâne protejarea şi menţinerea habitatelor naturale. În aceste zone nu trebuie introduse specii exotice, ci va trebui avută în vedere păstrarea caracterul autentic al florei şi faunei locale„, a declarat joi, într-un comunicat de presă, secretarul de stat Sorin Banciu.

Alte articole:   Cristian Diaconescu: "România respinge extinderea umbrelei nucleare franceze". Franța dispune de aproape 300 de focoase nucleare

Acesta a subliniat că implementarea acestui concept de pădure-parc în Braşov „reprezintă un exemplu remarcabil de adaptare la contextul local” iar iniţiativa „subliniază angajamentul Braşovului faţă de dezvoltarea durabilă şi responsabilă”.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov